NSK: Bekendmaking van de resultaten over het derde kwartaal van het boekjaar dat eindigt in maart 2015

NSK: Bekendmaking van de resultaten over het derde kwartaal van het boekjaar dat eindigt in maart 2015

TOKIO - (Business Wire)

NSK Ltd. (NSK)(TOKIO:6471) maakt vandaag de financiele resultaten bekend over het derde kwartaal van het boekjaar dat eindigt in maart 2015. Het bedrijf behaalde sterke resultaten voor zowel omzet als winst.

1. Overzicht van de bedrijfsactiviteiten

(1) Kwalitatieve informatie met betrekking tot de geconsolideerde bedrijfsresultaten

Tijdens de eerste negen maanden van het jaar dat eindigt op 31 maart 2015 liet de stemming in de Japanse economie tekenen zien van verzwakking door de voortdurende stagnatie in de consumentenbesteding volgend op onder andere de verhoging van de verbruiksbelasting. De economie in de VS herstelde zich verder, gesteund door een krachtige vraag naar binnenlands product. De Europese economie vertoonde ook tekenen van opleving, met name in de Eurozone, ondanks de invloed van staatsschuldproblemen en geopolitieke risico's. In Azie vertraagde het tempo van de economische groei in China, terwijl de economische omstandigheden in andere Aziatische landen over het algemeen zwak bleef.

Samenvatting

- Netto-omzet: 711.903 miljoen yen (+ 11,6% vergeleken met voorgaand jaar)

- Geconsolideerde en bedrijfswinst: 67.021 miljoen yen (+ 49,9% vergeleken met voorgaand jaar)

- 'Gewoon' inkomen: 66.833 miljoen yen (+ 48,8% vergeleken met voorgaand jaar)

- Netto inkomen na aanpassing voor belasting en minderheidsbelangen: 43.725 miljoen yen (+ 176,7% vergeleken met voorgaand jaar)

2. Bedrijfssegmentinformatie

(1) Industriele machineonderdelenactiviteiten

De vraag naar industriele machineonderdelen zette zich wereldwijd voort, met een geleidelijk herstel. Wanneer naar de resultaten per regio wordt gekeken, steeg de omzet in Japan, voornamelijk in de werktuigmachine- en in de halfgeleidersector, gestimuleerd door een stabiele vraag naar aan smartphone gerelateerde machineonderdelen. De omzet in Noord- en Zuid-Amerika groeide, met name in de algemene machineonderdelensector. In Europa steeg de omzet door een stabiele vraag in de windturbine- en de werktuigmachinesector. Hoewel in China de vraag in de constructiewerktuigmachinesector vertraagde, joeg overheidsstimuleringsbeleid een sterke vraag aan in de spoorweg- en windturbinesectoren. Ondanks de marktstagnatie groeide de verkoop van industriele lagermachineonderdelen in de Aziatische regio, met name in de onderdelenmarktsector.

-Netto-omzet industriele machineonderdelenactiviteiten: 202.889 miljoen yen (+ 14,0% vergeleken met voorgaand jaar)

-Bedrijfswinst: 22.597 miljoen yen (+ 45,8% vergeleken met voorgaand jaar)

(2) Automobielactiviteiten

De wereldwijde automobielmarkt continueerde de geleidelijke uitbreiding, gestimuleerd door de sterke Noord-Amerikaanse markt, ondanks een tragere groei van de vraag in China. Wanneer we per geografische regio naar de resultaten kijken, was de automobielmarkt in Japan traag aan het herstellen van de invloed van de verbruiksbelastingstijging en de omzet nam af omdat NSK een deel van hun productie verplaatste naar het buitenland, overeenkomstig de vraag van autofabrikanten naar lokale inkoop. In Noord- en Zuid-Amerika steeg de omzet door een sterke marktvraag in Noord-Amerika, naast het effect van het overbrengen van de productie van Japan. In Europa leidde het gecontinueerde herstel in de automobielmarkt tot meer verkopen. In China steeg de omzet in elektrische stuurbekrachtigingssystemen (electric power steering system, EPS) significant door de aanneming van nieuwe orders, terwijl de verkoop van lagers, met name aan Europese en Japanse autofabrikanten, ook sterk was, ondanks de tragere marktgroei. De marktomstandigheden in andere delen van Azie verschilden per land, waarbij verkopen naar Japanse en Koreaanse autofabrikanten stegen.

- Netto-omzet automobielactiviteiten: 480.162 miljoen yen (+ 11,0% vergeleken met voorgaand jaar)

- Bedrijfswinst kwam in totaal op 46.906 miljoen yen (+ 39,9% vergeleken met voorgaand jaar)

Er zijn geen wijzigingen vergeleken met de prognose van de geconsolideerde resultaten van de vorige bekendmaking.

Ga voor meer informatie over de financiele resultaten naar de website van NSK: http://www.nsk.com/investors/

Safe harbor-verklaring

Dit document is een Nederlandse vertaling uit het Engels van een document dat oorspronkelijk in het Japans was opgesteld. De vertaling wordt uitsluitend voor het gemak aangeleverd. NSK tekent geen protest aan of biedt geen garantie dat dit document een complete of accurate vertaling is van de originele Japanse tekst en dit document is niet bedoeld om zich erop te kunnen verlaten. In het geval dat er een discrepantie bestaat tussen de Japanse en Nederlandse versie zal de Japanse versie prevaleren. Dit document is niet bedoeld en mag niet worden opgevat als een aansporing om aandelen in NSK te kopen of verkopen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

NSK

Makiko Urushino

urushino@nsk.com

Fax:81-3-3779-7431

Zie het origineel.