Mantelzorgcompliment vanaf 2015

Vanaf 1 januari 2015 hebben gemeenten de taak om een waardering voor mantelzorgers te regelen. Iedere mantelzorger in de gemeente krijgt daarom van de gemeente het zogenaamde mantelzorgcompliment.

Wat is een mantelzorgcompliment?

Het Mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor mantelzorgers. Het was in het verleden een geldbedrag voor volwassen mantelzorgers. Degene die de zorg ontving kon zijn of haar mantelzorger voordragen voor een Mantelzorgcompliment bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB betaalde de Mantelzorgcomplimenten uit.

Het compliment

Vanaf 2015 regelt de gemeente het mantelzorgcompliment. Mantelzorgers van 21 jaar en ouder krijgen van de gemeente Echt-Susteren maximaal EUR 175 per mantelzorger in 2015. Het exacte bedrag dat per mantelzorger beschikbaar wordt gesteld, is afhankelijk van het aantal aanvragers uit de gemeente Echt-Susteren die aan de voorwaarden voldoen. Mantelzorgers tussen 12 en 20 jaar ontvangen EUR 40 aan nationale bioscoopbonnen. Het mantelzorgcompliment wordt aan het einde van het jaar uitgereikt.

Mantelzorgcompliment aanvragen

Wanneer u (geregistreerd) mantelzorger bent, ontvangt u niet automatisch het mantelzorgcompliment. U dient dit apart aan te vragen. Het is nog niet mogelijk om een compliment voor 2015 aan te vragen. In het voorjaar wordt u via `t Waekblaad en onze website geinformeerd hoe u een mantelzorgcompliment kunt aanvragen, en welke voorwaarden of eisen gesteld worden. Wanneer u voor 2014 nog geen mantelzorgcompliment ontvangen heeft, kunt u zich melden bij de Sociale Verzekeringsbank.

Meer informatie

Op www.echt-susteren.nl/sociaaldomein/zorg staat bij veel gestelde vragen meer informatie over het mantelzorgcompliment.