Internationale cast in Nederlandse Jane Austen verfilming ‘Love & Friendship’

PERSBERICHT

Internationale cast in Nederlandse Jane Austen verfilming ‘Love & Friendship’

Amsterdam, 3 februari 2015

Actrices KATE BECKINSALE en CLOE SEVIGNY en de Engelse acteur STEPHEN FRY spelen de hoofdrol in de verfilming van ‘LOVE AND FRIENDSHIP.

De film is een co-productie tussen Ierland, Nederland en Frankrijk en gebaseerd op de korte briefroman ‘Love and Friendship’ van Jane Austen, bekend van boeken als Sense and Sensibility , Pride and Prejudice en Mansfield Park. Austen schreef ‘Love and Friendship’ in 1790 toen ze veertien jaar oud was.

‘Love & Friendship’ is een romantisch-komische periodefilm over het leven van de beeldschone Lady Susan, die voor zowel haarzelf als voor haar dochter Frederica een geschikte echtgenoot probeert te vinden.

Actrice Sienna Miller is bekend uit films als ‘Pearl Harbor’, ‘The Aviator’, ‘Underworld’ en ‘van Helsing' . Cloe Sevigny speelde onder meer in ‘American Psycho’, ‘American Horror Story’ en ‘Zodiac’ en werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe voor haar rol in ‘Boys Don’t Cry’. Stephen Fry is bekend als acteur, schrijver en komiek en speelde rollen in onder andere ‘The Hobbit’, ‘Alice in Wonderland’, ‘V for Vendetta’ en werd genomineerd met een Golden Globe voor zijn rol als Oscar Wilde in ‘Wilde’

De regie is in handen van Whit Stillman, wiens debuutfilm ‘Metropolitan’ werd genomineerd voor een Oscar. Zijn laatste film ‘Damsels in Distress’ was de slotfilm van het filmfestival Venetië in 2012. Kate Beckinsale en Cloe Sevigny speelden eerder samen in 'Last Days of Disco' van de regisseur.

De Nederlandse producent is Revolver Amsterdam, van wie eerder dit jaar ‘Supernova’ van Tamar van den Dop in première ging tijdens het Filmfestival van Berlijn. Daarnaast heeft Revolver Amsterdam onlangs de verfilmingsrechten verworven van ‘Pandaogen’ de succesvolle debuutroman van DJ Joost van Bellen.

De Ierse producent is Blinder Films ('Sensation'), de Franse producent is Chic Films ('Un Prohet'). De film wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en de nieuwe Production Incentive die eerder dit jaar werd geïntroduceerd.

De opnames starten 4 februari in Ierland.