Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden februari 2015

03-02-2015

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in februari.

Luchtfoto A9 Badhoevedorp

De kunstwerken van de omgelegde A9

Ten behoeve van de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp bouwt de aannemer Combinatie BadhoeverBogen meerdere kunstwerken. De bouwkundige term `kunstwerk' (afkorting KW) wordt over het algemeen gebruikt om bouwwerken in de infrastructuur aan te duiden, zoals viaducten, bruggen en tunnels. In dit overzicht (PDF, 313.3 kB) kunt u op de plattegrond de verschillende kunstwerken waarover we hieronder uitleg geven makkelijk terug vinden.

Start bouw Sloterwegviaduct

In de week van 19 januari zijn de funderingspalen voor de middensteunpunten van het toekomstige Sloterwegviaduct (KW 12) in de grond geheid. De eerste paal werd symbolisch in de grond geslagen door twee kinderen die vlakbij het toekomstige viaduct wonen. Vanaf februari worden de middensteunpunten van het viaduct gebouwd. De werkzaamheden aan de middensteunpunten zijn naar verwachting half juli 2015 afgerond.

Werkzaamheden toekomstige aansluiting Badhoevedorp

In januari zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de onderdoorgang van de Schipholweg. In februari gaat de aannemer aan de slag met het ontgraven van een bouwkuip. Begin februari worden hiervoor de benodigde damwanden in de grond gebracht.

Bouw viaduct Cateringweg (KW20)

In februari start de aannemer met de bouw van de middensteunpunten van het nieuwe viaduct voor de Cateringweg over de A9 (KW 20). Een van de eerste werkzaamheden is het heien van funderingspalen.

Heiwerk verlengde fietstunnel A4

Kunstwerk 4 is een verlenging van de bestaande fietstunnel ter hoogte van de parkeerplaats bij Schiphol. Het noordelijke deel van de tunnel wordt aangepast en verlengd vanwege de verbreding van de bovenliggende A4 met een rijstrook. De eerste werkzaamheden bestaan uit heien van de funderingspalen voor de steunpunten van de verlengde fietstunnel.

Foto's: luchtfoto's en werkzaamheden - januari 2015

Iedere maand maakt fotograaf Henk Roolvink voor Rijkswaterstaat een rondje langs de werkzaamheden van het project omlegging A9 Badhoevedorp. In Omlegging A9 Badhoevedorp in beeld (PDF, 10.7 MB) Download is over enkele minuten beschikbaar vindt u een impressie van de werkzaamheden uit januari.