Bertrand Talbotier aangesteld als Senior Advisor voor bedrijfsonderdeel Life Sciences van Kurt Salmon

Bertrand Talbotier aangesteld als Senior Advisor voor bedrijfsonderdeel Life Sciences van Kurt Salmon

PARIJS - (Business Wire)

Kurt Salmon, een wereldwijd bedrijf op het gebied van management consulting, heeft bekendgemaakt te gaan samenwerken met Bertrand Talbotier die zijn expertise gaat inbrengen als Senior Advisor voor het bedrijfsonderdeel Life Sciences. Bertrand Talbotier (foto: Business Wire)

Bertrand Talbotier (foto: Business Wire)

Na het behalen van een postdoctorale graad in industriele farmacie, naast een masters in Marketing Intelligence aan de hogeschool voor handel en management HEC, heeft Bertrand Talbotier 25 jaar ervaring opgedaan binnen de branche en op het gebied van consulting.

Hij begon zijn carriere bij Sanofi waar hij diverse functies vervulde binnen de afdelingen Marketing en General Marketing (Parijs, Thailand en Hongkong), waaronder VP Marketing in Frankrijk. Als lid van de raad van bestuur van Sanofi leverde hij een belangrijke bijdrage aan het tot stand komen van de fusie van Sanofi en Aventis. Bertrand Talbotier ook heeft ervaring als ondernemer. In 2006 richtte hij zijn eigen adviesbureau op, gespecialiseerd in de gezondheidszorg.

Gedurende zijn carriere heeft hij bijgedragen aan het creeren van strategische samenwerkingsverbanden tussen diverse partijen in de bedrijfstakken farmacie en gezondheidszorg. Voorts was Bertrand Talbotier voorzitter van een belangrijke Amerikaanse non-profitgroep, BroadReach Healthcare, een positie die hem dankzij de internationale reikwijdte van de groep in staat stelde invloed uit te oefenen op oplossingen voor de gezondheidszorg in multiculturele omgevingen in Europa, Azie, Afrika en de Verenigde Staten.

Bertrand Talbotier brengt nu zijn vaardigheden in bij Kurt Salmon waar hij zal bijdragen aan de ontwikkeling en versterking van de speciale biowetenschappenpraktijk van de onderneming (zuivere chemicalien, farmaceutische industrie, cosmeticasector). Kurt Salmon zal profiteren van zijn innovatieve inzichten op kwesties met betrekking tot toegang tot de markt, strategische marketing, verkoopprestaties, strategische samenwerkingsverbanden en digitale transformatie.

Aanpak van strategische problemen in de bedrijfstak farmacie

Historisch gezien bloeiden de diverse bedrijfstakken op het gebied van de biowetenschappen, en met name de farmaceutische industrie, vanwege een doelgericht en lucratief "kassucces"-model. De farmaceutische industrie moeten nu echter leren omgaan met de constante druk van het behalen van omzet en winsten. Een steeds uitgebreidere regelgeving van de overheid, meer concurrentie van soortgelijke geneesmiddelen van biologische oorsprong, en de ontwikkeling van de van biotechnologie zijn slechts enkele van de factoren waarmee de farmaceutische industrie rekening moet houden.

Bedrijven moeten nu nieuwe, hybride strategieen ontwikkelen voor de aanpak van nieuwe taken, zoals de diversificatie van hun productenportefeuille, het realiseren van een sterk gerichte benadering met nadruk op de behoeften van patienten en alle belanghebbende in de gezondheidszorg, en ze moeten zich aanpassen aan de belangrijke uitdaging die wordt gevormd door de opkomende economieen.

"Om in deze cruciale periode bij Kurt Salmon aan de slag te gaan en daar een innovatief perspectief te bieden op de huidige overgang in de bedrijfstak is een boeiende uitdaging. Veel belangrijke partijen in de biowetenschappen zetten vraagtekens bij hun toekomstige strategieen en ze denken dat ze hun bedrijfsmodel moeten aanpassen om deze talrijke problemen te overwinnen. We moeten naast onze klanten en partners staan, en het is onze taak om ze langs een pad te voeren dat hun transformatie en innovatie versnelt, en dat is, nu meer dan ooit, een dringende vereiste," legt Bertrand Talbotier uit.

"Kurt Salmon heeft belangrijke expertise opgedaan op het gebied van het optimaliseren van de industriele prestaties, het transformeren van ondersteunende functies en de zakelijke activiteiten van de biowetenschappensector. Het bedrijf groeit nu, en het helpt bedrijven binnen de sector met hun strategische problematiek, waaronder de ontwikkeling van de markt, samenwerkingsverbanden en verkoopprestaties," voegt Bernard Desprez, CEO van Kurt Salmon, toe.

Over Kurt Salmon

Kurt Salmon is een adviesbureau dat overgangsdiensten aanbiedt aan bedrijven in een grote verscheidenheid aan bedrijfstakken. De 1200 werknemers van Kurt Salmon voorzien kaderleden van adviesdiensten en innovatieve ideeen die een directe en concrete invloed hebben op het succes van hun projecten, met name van hun overgangsprojecten. Kurt Salmon helpt de kaderleden van bedrijven bij het verkennen van nieuwe trajecten voor hun bedrijf. Onze adviesteams werken samen met onze klanten om beter inzicht te verkrijgen in hun marktverwachtingen, om de ontwikkelingsfactoren in hun bedrijfstak te kunnen onderscheiden, en om een concurrerende en gedifferentieerde strategie te kunnen bepalen waardoor ze hun toonaangevende positie kunnen tonen.

www.kurtsalmon.com

Photos/Multimedia Gallery Available: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150203005498/nl/

WELLCOM

Sonia El Ouardi /Marianne Felce-Dachez

Voor de pers

+33 1 46 34 60 60

se@wellcom.fr / mfd@wellcom.fr

of

Kurt Salmon

Marie-Claire Daunis

Voor de pers

+33 4 72 82 52 16

marie-claire.daunis@kurtsalmon.com

Zie het origineel.