Bureau Veritas en Skeye sluiten raamovereenkomst op gebied van inspecties met behulp van onbemande vliegtoestellen

PERSBERICHT

Bureau Veritas en Skeye sluiten raamovereenkomst op gebied van inspecties met behulp van onbemande vliegtoestellen

Leiderdorp, 3 februari 2015

Bureau Veritas en Skeye BV hebben een raamovereenkomst afgesloten op het gebied van inspecties met behulp van onbemande vliegtoestellen (rpas, drones). Beide bedrijven komen elkaar geregeld tegen in verschillende industrieën en dus ligt een nauwere samenwerking voor de hand. Bureau Veritas en Skeye combineren elkaars werkzaamheden waarbinnen zij blijven focussen op de eigen expertise. Teams van Skeye zullen met de inzet van onbemande toestellen, uitgerust met verschillende sensoren, hoogwaardige data inwinnen op plekken die anders moeilijk, gevaarlijk of duur zijn om te benaderen. De gespecialiseerde inspecteurs van Bureau Veritas zullen deze data vakkundig interpreteren en de resultaten presenteren in een officieel inspectierapport. De samenwerking wordt vanuit Nederland gecoördineerd maar wereldwijd uitgerold.

Over Bureau Veritas

Bureau Veritas is sinds 1828 actief als toonaangevende, internationaal georiënteerde dienstverlener met ruim 60.000 medewerkers wereldwijd. Bureau Veritas focust zich op het gebied van metingen, inspecties, validaties, technisch advies, certificering en training rondom de aandachtsgebieden kwaliteit, veiligheid, gezondheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen (QHSE & SA - Quality, Health & Safety, Environment and Social Accountability)

Over Skeye

Skeye is sinds 2013 actief op het gebied van ‘earial survey and inspections’ met behulp van onbemande vliegtoestellen. Skeye is vanuit Nederland en England actief op meerdere continenten en heeft ambitieuze wereldwijde groeiplannen.

Anton Janssens (Sales Manager Industry Nederland, Bureau Veritas) (l) en Jan van Liebergen (Business Development, Skeye) (r)