Soesters krijgen compleet vernieuwd afvalbrengstation: Veiliger en m..


4 februari 2015

Afval gescheiden inleveren wordt straks makkelijker en veiliger voor inwoners van Soest. Afvalbrengstation De Schans wordt compleet opnieuw ingericht. Dit heeft geen gevolgen voor de hoogte van de afvalstoffenheffing. In december is het nieuwe afvalbrengstation klaar.

Inwoners kunnen straks vanaf een verhoogd bordes hun afval in containers werpen (net zoals in Huis ter Heide of in Baarn). Dit is veel makkelijker en veiliger dan in de huidige situatie (nu moeten inwoners eerst trappen op om hun afval in de containers te werpen).

Veiliger en milieuvriendelijker

In de nieuwe situatie kunnen containers ook beter beladen worden. Hierdoor zijn er minder transportbewegingen nodig. Dit is beter voor het milieu. Het verhoogde bordes draagt ook bij aan de veiligheid. Niet alleen omdat inwoners niet meer de trappen op en af moeten. Maar ook omdat
personenauto's en vrachtauto's van elkaar gescheiden zijn. En de toezichthouders van RMN hebben op het verhoogde bordes beter overzicht.

Gemeente investeert EUR 1.385.000

In januari 2014 heeft de gemeenteraad van Soest geld beschikbaar gesteld voor de herinrichting van afvalbrengstation De Schans. Er is een schetsontwerp gemaakt, een bestek opgesteld en de werkzaamheden zijn aanbesteed. De firma Dusseldorp uit Lichtenvoorde deed de beste inschrijving. Het werk
is aan dit bedrijf gegund voor een bedrag van EUR 1.385.000. Tegen deze gunning zijn geen bezwaren ingediend.