Werkzaamheden Buitenring Avantis


Vanaf maandag 9 februari start de reconstructie van de noordzijde van de rotonde Avantis.

Het noordelijk deel van de rotonde Avantis wordt daarom tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Gedurende de afsluiting van het noordelijk deel wordt het zuidelijke deel opgesteld voor verkeer in twee richtingen. Bedrijven op Avantis en Trilandis blijven bereikbaar.

Voor de afgesloten toe- en afrit naar de N281 aan de noordzijde komen omleidingsroutes. De noordelijke afsluiting zal naar verwachting tot en met mei 2015 in beslag nemen. Aansluitend wordt het zuidelijk deel afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluiting worden diverse werkzaamheden uitgevoerd. Allereerst wordt het asfalt en de fundering eruit gehaald, daarna worden de riolerings- en afwateringssystemen aangepast en vernieuwd. Vervolgens wordt de rotonde verbreed en worden extra voorsorteervakken aangelegd.
Tegelijktijdig wordt ook een nieuwe aansluiting richting de Locht gecreeerd.

Omleidingsroutes

De toe- en afrit aan de zuidzijde blijft geopend voor het verkeer. Daarbij kan het voorkomen dat bij de rotonde Avantis of Trilandis gekeerd moet worden om van deze toe- en/of afrit gebruik te maken. Door middel van bebording wordt dit aangegeven. Daarnaast wordt de oude (afgesloten) spoorbrug
tussen Trilandis en de Beitel tijdelijk opengesteld voor personenvoertuigen en kleine busjes. Buslijn 27 van Veolia wordt ongewijzigd gehandhaafd, maar maakt ook tijdelijk gebruik van de oude spoorbrug. Klik hier voor de omleidingsroute.

Klik hier voor meer informatie over de wegwerkzaamheden in Heerlen of over het project de Buitenring.

Publicatiedatum: woensdag 4 februari 2015

ga naar het nieuwsarchief