Nieuwe techniek zorgt voor nauwkeurigere verwijdering van endometriose

Informatieavond over endometriose en plasmatechniek in Medisch Spectrum Twente

Dr. H. Quartero, gynaecoloog in Medisch Spectrum Twente, gaat op woensdag 4 februari tijdens een informatiebijeenkomst uitgebreid in op het opereren met behulp van de plasmatechniek bij de behandeling van endometriose. Dit is een nieuwe techniek om endometriose te verwijderen. Medisch Spectrum Twente is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat deze techniek aanbiedt aan endometriosepatienten.

Wat is endometriose

Endometriose is een chronische ziekte die voorkomt bij vrouwen vanaf de vruchtbare leeftijd. Het is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies zich nestelt in de buikholte en in andere organen. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waar niet makkelijk over gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Informatiebijeenkomst

De Endometriose Stichting en Medisch Spectrum Twente in Enschede organiseren op woensdagavond 4 februari een informatiebijeenkomst over endometriose. Iedereen die meer over de plasmatechniek wil weten of zelf endometriosepatient is, is van harte welkom in Medisch Spectrum Twente, locatie Haaksbergerstraat 55 in Enschede.

Natuurlijk zijn ook vrijwilligers/ervaringsdeskundigen van de Endometriose Stichting aanwezig en is er gelegenheid om in contact te komen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Graag aanmelden via enschede@endometriose.nl.