Historia brengt het oude Rome tot leven

In de nieuwste editie van Historia magazine wordt het wilde nachtleven van het oude Rome uitgebreid belicht. Deze antieke metropool vertoont verrassend veel overeenkomsten met het huidige leven in wereldsteden, zoals Las Vegas.

"Uitgaansgeweld, straatprostitutie en illegale gokhuizen. Het oude Rome was soms verrassend modern. De Romeinse hoofdstad kwam pas echt tot leven als de duisternis was ingevallen. Gokhallen en bordelen openden hun deuren en je was je leven niet zeker op straat, waar de prostituees de koninginnen van de nacht waren. Rijk en arm verspeelden hun zuurverdiende geld en in de schaduwen heerste het gespuis."

Kortom: een spannend thema over de stad die nooit sliep, vol seks, gokken en geweld. Daarnaast komen in deze editie van Historia de flaktorens van Hitler aan bod, die steden als Wenen en Berlijn moesten redden. Ook wordt het verhaal van Carlos verteld, de man die twee decennia lang de meest gevreesde terrorist van de wereld was.

Over Historia

Dit 116 pagina's dikke tijdschrift is het grootste en meest kleurrijke geschiedenismagazine van Nederland, dat nu haar 5-jarig jubileum viert. Historia magazine is gericht op mensen van alle leeftijden met honger naar kennis van het verleden. De geschiedenis komt tot leven in Historia met artikelen over het dagelijkse leven van onze voorouders, maar ook over beslissende gebeurtenissen uit de krijgsgeschiedenis en legendarische personen die de wereld voorgoed veranderd hebben. Het magazine is een uitgave van Bonnier Publications International AS. Alle marketingactiviteiten en abonneeservices zijn ondergebracht bij Vipmedia Publishing & Services te Breda.