Stijn Vriends nieuwe CEO van Faster S.p.A.

Stijn Vriends nieuwe CEO van Faster S.p.A.

Roberto Zecchi geeft leiding over aan Stijn Vriends

RIVOLTA D'ADDA, Italie - (Business Wire)

Faster S.p.A., de in Italie gebaseerde marktleider van hydraulische snelkoppelingen, maakt de benoeming bekend van Stijn Vriends als de nieuwe CEO om leiding te geven aan de volgende groeifase van het bedrijf. Stijn Vriends C.E.O. Faster S.p.A. (Business Wire: Photo)

Stijn Vriends C.E.O. Faster S.p.A. (Business Wire: Photo)

Stijn Vriends nieuwe CEO

"We hebben intensief gezocht naar een opvolger als CEO van Faster, voor het sturen van de wereldwijde groeistrategie die wij beogen. We zijn blij dat wij met Stijn Vriends een uitstekende kandidaat hebben gevonden," aldus Hubertus Muehlhaeuser, voorzitter van de raad van bestuur van Faster S.p.A. "Stijn Vriends voldoet aan al onze zoekcriteria: hij heeft bijna twintig jaar ervaring in de agrarische, constructie- en staalsector en bracht bijna 10 jaar van zijn carriere door in Carraro, waar hij verantwoordelijk was voor het tractorbedrijf Agritalia. Voordien heeft hij zich ook beziggehouden met activiteiten in de componentensector." Stijn Vriends, een Nederlands staatsburger, heeft de afgelopen jaren in Italie gewoond en beschikt over ruime zakelijke ervaring in Azie, Latijns-Amerika en de VS. Stijn zal met ingang van 1 februari de functie bekleden van Chief Executive Officer en wordt lid van de raad van bestuur van Faster S.p.A..

Erkenning en dank voor Roberto Zecchi

Roberto Zecchi is de afgelopen zeven jaar CEO van Faster geweest en heeft op uiterst succesvolle wijze leiding gegeven aan het bedrijf. Hij heeft tevens een kernrol gehad in de geslaagde verkoop van de onderneming aan Capvis, de in Zwitserland gebaseerde private equity-firma. Hij zorgde voor focus en een verbetering van de productiviteit, kwaliteit en het totaalresultaat van Faster. We willen Roberto hartelijk bedanken voor zijn leiding en toewijding, en zijn verdere ondersteuning tijdens de overgangsperiode. We wensen hem het beste bij al zijn toekomstige activiteiten", zegt Hubertus Muehlhaeuser. "Na de geslaagde overdracht van het eigendom van het bedrijf aan Capvis en na zo vele jaren bij Faster, was het tijd voor mij om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wens mijn opvolger Stijn het allerbeste en ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om Faster naar het volgende niveau te tillen", aldus Roberto Zecchi.

Positieve vooruitzichten en volle orderportefeuille

"We starten 2015 met een volle orderportefeuille en positieve vooruitzichten, met name in de bouwsector, en een bescheiden groei in de agrarische sector. In de komende maanden gaan we onze koers en strategische initiatieven verder analyseren, met als doel wereldwijd leider te worden in het segment van hydraulische snelkoppelingen," besluit Stijn Vriends.

Over Faster S.p.A.

FASTER S.p.A. heeft meer dan zestig jaar ervaring in de hydraulische sector, en is verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van meer dan vijfhonderd miljoen snelkoppelingen, waarvoor veertig octrooien zijn verleend. Faster houdt zich momenteel bezig met de ontwikkeling en productie van een breed assortiment van snelkoppelingen, van gemiddelde tot zeer hoge druk. Faster zet circa 420 werknemers in op de vestigingen in Rivolta d'Adda/Italie, Puna/India, Ohio/VS, Shanghai/China en Sao Paulo/Brazilie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Photos/Multimedia Gallery Available: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150203006928/nl/

Faster S.p.A.

Debora Bottari, telefoon: +39 0363 377 244

E-mail: Debora.bottari@faster.it

of

Via Ludovico Ariosto 7

26027 Rivolta d'Adda - Italie

Zie het origineel.