Spannende strijd om het eremetaal bij de masters tijdens Groet uit Schoorl Run

Persbericht

Schoorl, 4 februari 2015

Spannende strijd om het eremetaal bij de masters tijdens Groet uit Schoorl Run

De masters gaan zondag in Schoorl de strijd aan om de nationale titels. Gert-Jan Liefers en Greg van Hest voeren bij de mannen het deelnemersveld aan. De oud topatleten zijn nog steeds op hun afstanden in het bezit van het Nederlands record. Liefers op de 1.500 en 3.000 meter op de baan en Van Hest op de halve marathon op de weg. Ook bij de vrouwen wordt er een mooie strijd verwacht. Het deelnemersveld is dit jaar weer sterk bezet. Het wordt een spannende strijd om het eremetaal, met kans op nieuwe Nederlandse records.

De 36-jarige Gert-Jan Liefers zal in de categorie M35 de strijd aangaan met Zac Freudenburg voor de hoogste trede van het podium. De Nederlands recordhouder nam deel aan de Olympische Spelen in Athene in 2004. Hij bereikte in de 1500 meter finale een achtste plaats. Freudenburg liet zijn vorm zien tijdens het Nederlands Kampioenschap cross in Kerkrade. Hij wist bij de senioren een tiende plaats te bemachtigen.

De 41-jarige Greg van Hest krijgt concurrentie van Fransua Woldemariam, Noël Keijsers, Edo Baart en Armand van der Smissen in de categorie M40. Greg van Hest, Nederlands recordhouder op de halve marathon, nam ook deel aan de Olympische Spelen in Sydney in 2000. Hij liep op de hele marathon naar een 25e plaats. Van Hest schreef in 1999 de Egmond Halve Marathon op zijn naam.

In de categorie M50 zijn de twee titelkandidaten Tim Brouwer de Koning en Hilko Doesburg. In de categorie M65 komt Cees Stolwijk naar Schoorl om zijn Nederlandse titel in een oudere categorie voort te zetten. Met 35.32 minuten won hij in 2013 glansrijk. Ook in 2014 schreef Cees Stolwijk de titel op zijn naam in de categorie M60. Hij finishte in een tijd van 36.43. Dit jaar ligt het Nederlands record M65 van 37.15 minuten op de loer. In de categorie M70 zal de strijd gaan tussen Michiel Koorn, Henk Stienstra en Ruud Nieuwenhuis.

Ingrid Versteegh en Ingrid Zwets-Pelksman gaan de strijd aan om de eerste plek in de categorie V35. In de categorie V40 gaan de drie vrouwen Fa Adda, Nicole Phillippens en Mirjam Koersen de strijd aan om het eremetaal. Fa Adda heeft het snelste persoonlijk record staan van 37.22 minuten en lijkt de grootste kanshebster te zijn voor het goud.

Oud marathonloopster Nadja Wijenberg voert het deelnemersveld aan bij de V50. Nadja heeft in 1999 haar persoonlijk record op de marathon gelopen van 2.28. Zij zal een poging wagen om het Nederlands record van Carla Ophorst, die op 37.13 minuten staat, te verbreken. Veelvoudig Nederlands kampioene Ophorst start in de categorie V55. Vorig jaar evenaarde zij het Nederlands record van Tineke van de Vliert: 39.27 minuten. Dit jaar hoopt ze het record te verbreken. Els Raap is in het bezit van het Nederlandse record V60 en V65. De 66-jarige Raap werd al meerdere malen Europees en wereldkampioen. Haar huidige Nederlandse record V65 staat op 45.31 minuten. Zij krijgt concurrentie van onder andere Gonny Houtman.

De Groet uit Schoorl Run vindt aanstaande zondag plaats. Naast de Mizuno 10 km, staan de All4running 21,1 en 30 km op het programma. Het parcours loopt onder andere door het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Kijk voor meer informatie op www.groetuitschoorl.nl.