Koningin Maxima opent Almere on Stage

Hare Majesteit Koningin Maxima opent donderdag 5 februari 2015 het beroepenfeest van Almere On Stage voor VMBO leerlingen in het Topsportcentrum in Almere-Poort. Zij zal ook in gesprek gaan met leerlingen en beroepsbeoefenaren gedurende het evenement.

Zo'n 1.300 Almeerse VMBO leerlingen van 9 verschillende scholen en 300 beroepsbeoefenaren uit het lokale bedrijfsleven gaan met elkaar in gesprek over de inhoud en dagelijkse praktijk van hun beroep. Het doel is de VMBO leerlingen te ondersteunen bij het maken van een meer bewuste beroepskeuze, waardoor vroegtijdig schooluitval voorkomen kan worden.

Almere On Stage maakt deel uit van Onderwijs On Stage, een landelijk (beroeps-)podium voor VMBO leerlingen. De organisatie wil met het concept On Stage het studiekeuze-proces van VMBO jongeren beter faciliteren door ze in een vroeg stadium te informeren over allerlei beroepen en kennis te laten maken met het bedrijfsleven.

Het concept bevat uiteenlopende activiteiten die gedurende het schooljaar plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld netwerktraining. Naast het uitwisselen van informatie tijdens het beroepenfeest, worden afspraken gemaakt voor de Doe Dag op 17 februari. Tijdens deze dag gaan de leerlingen op werkbezoek bij beroepsbeoefenaren. On Stage wordt in meerdere gemeenten in Nederland georganiseerd. Het 15-jarig bestaan van het VMBO wordt gevierd tijdens alle On Stage beroepenfeesten.

RVD, nr. 358