Eind maart bevolkingsonderzoek borstkanker in Marum


Eind maart start het bevolkingsonderzoek borstkanker in de gemeente Marum. De onderzoekswagen wordt geplaatst in Marum, op het parkeerterrein voor sporthal De Holten aan de Hoornweg. Hier wordt tot eind april gescreend. Locatie Vlieland wordt in deze periode tussendoor gescreend, de unit komt
daarna weer terug in Marum.

De opkomst in de gemeente Marum is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 84% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Uitnodiging

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis roentgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Dit kan telefonisch of via de website van Bevolkingsonderzoek Noord.

Meest voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Een op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek
kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een roentgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Bevolkingsonderzoek Noord: www.bevolkingsonderzoeknoord.nl[IMG]. En uiteraard kunt u ook bellen of mailen met de screeningsorganisatie: Bevolkingsonderzoek Noord 0900 - 20 30 100 en e-mail: info@bevolkingsonderzoeknoord.nl[IMG].