Meeste ruitschade bij BMW-rijder


05 februari 2015 , Specialisten

De BMW-rijder claimt de meeste ruitschades bij zijn autoverzekeraar. Dat blijkt uit een portefeuille-onderzoek van Independer.

Voor het onderzoek heeft Independer 5.200 autoschades uit 2014 geanalyseerd. Behalve naar autoschades keek Independer ook naar de hoeveelheid ruitschades die werd geclaimd door bezitters van verschillende automerken. De Smart komt het beste uit de bus met gemiddeld 3 ruitschades per 100
auto's. Bestuurders van BMW's zijn de grootste claimers van ruitschade. Zij hadden ruim 3 keer zo vaak ruitschade als Smart-rijders. Na BMW-rijders komen Audi- en Mini-bestuurders, die respectievelijk op nummer 2 en 3 staan met ruitschadeclaims.

Opvallend noemt Independer voorts dat bewoners van de provincie Zeeland verreweg de meeste ruitschades claimen. Bijna 12 op de 100 Zeeuwse verzekerden gaf in 2014 aan autoruitschade te hebben. Dat is 90 procent meer dan in Zuid-Holland, terwijl Zeeuwen juist het laagste aantal autoschades
veroorzaken.

Gerelateerde artikelen

* Mitsubishi-rijder koploper schade veroorzaken

05 februari 2015, Schadeherstel

Mitsubishi-rijders veroorzaken meer autoschades dan bestuurders van andere automerken. Dit blijkt uit portefeuille-onderzoek van Independer.

Lees het hele bericht