Veiling van vergeten klassiekers


05 februari 2015 , Specialisten

Artcurial Motorcars organiseert morgen in Parijs een veiling van 59 auto's uit de zogenoemde Baillon-collectie, auto's die bijna vijftig jaar onopgemerkt stonden weg te roesten op een landgoed in West-Frankrijk.

De auto's werden in de jaren vijftig verzameld door de ondernemer en verzamelaar Roger Baillon, die ze wilde tentoonstellen in een privemuseum voor vooroorlogse automobielen. Toen in de jaren zeventig de zaken minder voorspoedig gingen, was Baillon gedwongen enkele auto's te verkopen. De rest
van zijn collectie is sindsdien niet meer van zijn plaats geweest. Onlangs werden ze herontdekt door een team van het veilinghuis Artcurial.

Veiling van vergeten klassiekers

Onder de te veilen auto's bevinden zich, hoewel er vijftig jaar lang niet naar omgekeken is en ze onder het roest zitten, kostbare klassiekers, zoals een Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta Frua uit 1956 (verwachte opbrengst tussen 800.000 en 1,2 miljoen euro) en een Ferrari 250 GT SWB
California Spider uit 1961 (foto boven), die ooit van Alain Delon is geweest. Deze auto zal naar verwachting 9,5 tot 12 miljoen euro opbrengen.

IFrame