Wijzigingen in leerlingenvervoer


Wijzigingen in leerlingenvervoer

Het college van burgemeester en wethouders heeft de definitieve beleidsregels voor het leerlingenvervoer 2015 vastgesteld. Aanleiding voor de nieuwe beleidsregels is de nieuwe Wet passend onderwijs.

Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt er per kind gekeken naar wat een passende vervoersvoorziening is. Dat houdt in dat als het kind met het openbaar vervoer kan reizen, eventueel met begeleiding, er onder bepaalde voorwaarden een vergoeding mogelijk is voor de bijbehorende kosten.
Alleen als aangepast vervoer het beste past bij het kind, kan er gebruik worden gemaakt van taxivervoer. Dit is voor leerlingenvervoer een nieuwe benadering. Er wordt gekeken naar wat het kind kan (en niet naar wat het kind niet kan).

Ouders van kinderen die gebruikmaken van het leerlingenvervoer zijn per brief over de wijzigingen voor komend schooljaar geinformeerd. Ook wordt er een informatiebijeenkomst en daarna desgewenst individuele gesprekken georganiseerd. De gemeente zal samen met een onafhankelijk arts en de ouders
van een leerling zoeken naar de meest passende wijze van vervoer.