Aangepast bestemmingsplan voor Koppelenburg Zuid


5 februari 2015

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan 'Koppelenburg Zuid Brummen' gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van vijftien woningen in het plangebied Koppelenburg Zuid.

Het plangebied ligt aan de zuidkant van het dorp Brummen, ingeklemd tussen de kern en de provinciale weg N348. Het plangebied omvat het oostelijk deel van het open terrein dat is gelegen tussen de bebouwing van de Arnhemsestraat in het westen, de Wilhelminastraat in het noorden en de
Koppelenburgerweg in het oosten. In het zuiden wordt het terrein begrensd door de voormalige tuinmuur van de beeldbepalende villa De Koppelenburg.

De grootste reden om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen is de voorgenomen kap van de markante rode beuk. Reden is dat de boom zeer ernstig is aangetast. Medewerkers van de gemeentelijke afdeling Beheer en Realisatie houden de boom al jarenlang nauwlettend in de gaten, maar recent
onderzoek wijst uit dat de boom dermate ziek is dat kap ervan noodzakelijk is. Dit vooral om onveilige situaties voor de omgeving en voorbijgangers te voorkomen.

Naar verwachting wordt het bestemmingsplan in de raadsvergadering van 26 maart 2015 besproken en vastgesteld.