IkPas - 30 dagen zonder alcohol


05-02-2015 Hoe lang kunt u zonder alcohol? Ga de uitdaging aan en doe mee aan IkPas!
We zijn ons niet meer bewust van de gewoonte die we met zijn allen hebben opgebouwd om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Het gaat vrijwel zonder nadenken: tijdens het eten, voor het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel en voor de buis bij een
voetbalwedstrijd. En vaak krijg je als je overslaat te horen dat het niet gezellig is als je niet meedrinkt. Dat kan toch anders?

Wat is IkPas?
`Ik Pas' is een positieve uitdaging om 30 dagen geen alcohol te drinken waaraan iedereen mee kan doen. Mensen die meededen geven aan dat ze niet alleen minder zijn gaan drinken, ze voelen zich ook fitter en slapen beter. Daarnaast verliezen mensen soms gewicht en de conditie van de lever
herstelt. Tot slot geven mensen aan dat ze hiermee ook het goede voorbeeld geven aan jongeren.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Meld je aan op www.ikpas.nl en geef aan dat je bij IkPas-groep van Noord-Holland Noord `In control of alcohol & drugs' hoort.

Wanneer beginnen we?
De actie start op maandag 2 maart en eindigt op 31 maart.

Frisfeest tieners + foto poster
Heeft u een zoon of dochter in de tienerleeftijd. Hou het dan samen `fris'! Voor tieners zijn er leuke frisfeesten in jongerencentrum Inventas en aanstaande zondag in het Vereenigingsgebouw.
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina `sodasunday'.

Voorbeeldfunctie ouders
Binnen het programma In control of alcohol & drugs werken gemeenten, GGD, politie en hulpverleningsinstanties in de regio Noord-Holland Noord samen. Dit jaar besteden zij meer aandacht aan de rol van ouders als voorbeeld voor hun kinderen. Het programma steunt daarom ook de IkPas-actie.