Ring Amsterdam druk door ongeval en evenementen


5 februari 2015, 17:08
Verkeer op de ring van Amsterdam (A10) krijgt donderdagmiddag te maken met veel vertraging na een ongeluk op knooppunt Watergraafsmeer. De files lopen snel op. Het is op dat deel van de A10 sowieso al druk. In en bij de Arena vinden liefst drie evenementen tegelijkertijd plaats.

Op de rijbaan richting het noorden (buitenring) is bij knooppunt Watergraafsmeer voorlopig maar een rijstrook open. Een personenauto en een vrachtwagen kwamen daar met elkaar in aanrijding. Deze ontwikkeling betekent niet veel goeds, want ook bezoekers aan de verschillende evenementen rond de
Arena boulevard komen daardoor ook vast te staan.

Op de A10 staat het al muurvast vanaf het knooppunt Amstel. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden over de A9, Gaasperdammerweg. Dat is ook een route voor bezoekers aan de evenementen. Ook de A1 en de A2 richting Amsterdam lopen langzaam naar zeker vol.

Volg hier de afwikkeling van het ongeval bij Watergraafsmeer en de drukte die de afsluiting veroorzaakt.

Update 17:29 uur

Alsof het nog niet genoeg is, is er ook op de binnenring een aanrijding gebeurd en wel bij het knooppunt De Nieuwe Meer. Het verkeer op de A10 loopt daarom vast, maar ook weggebruikers op de A4 vanuit Den Haag komen vast te staan.

Update 17:38 uur

Bij het knooppunt De Nieuwe Meer is inmiddels een rijstrook afgesloten en de file die daardoor is ontstaan begint al bij Amstel Businesspark.

Bij Watergraafsmeer is inmiddels een zogeheten 'bots' gearriveerd. Dat houdt in dat dat ongeval niet snel van de weg zal zijn. Weggebruikers in de file moeten rekening houden met zeker een half uur extra reistijd.
Foto: (c) VID
Foto: (c) VID