Li Jiao en Li Jie treffen titelverdedigster en Paralympisch kampioen..


Van 6 februari t/m 8 februari wordt in Baku (Azerbeidzjan) de Europese Top 16, de opvolger van de Top 12, gespeeld. Nederland is bij de dames vertegenwoordigd met twee speelsters: Li Jiao en Li Jie. 5 februari vond de loting plaats, hiermee zijn de tegenstanders van beide dames in de poulefase
bekend.

Li Jiao tegenover Paralympisch kampioen
Li Jiao (ITTF 27) is in Baku als vierde geplaatst en is daarmee een van de groepshoofden. In groep D staat de speelster tegenover Iveta Vacenovska (Tsj, ITTF 40), Irene Ivancan (Dui, ITTF 50) en Paralympisch kampioene Natalia Partyka (Pol, ITTF 66).

Li Jie tegenover titelverdedigster
In poule A komt Li Jie (ITTF 33) oog in oog te staan met nummer een geplaatst en titelverdedigster Liu Jia (ITTF 12) uit Oostenrijk. Andere tegenstanders zijn Petrissa Solja (Dui, ITTF 42) en Maryam Imanova (Aze, ITTF 581).

Toernooi verspreid over drie dagen
Het toernooi start in een poulefase met vier poules met vier speelsters. In de andere poules zijn Georgina Pota (Hon) en Elizabeta Samara (Roe) groepshoofd. De nummers een en twee van iedere poule kwalificeren zich voor de laatste acht. De poulewedstrijden starten op vrijdag en de laatste
wedstrijden staan gepland halverwege zaterdagmiddag. Daarna wordt direct verder gespeeld in de kwartfinales. De finale staat voor zondag 17.00 uur Nederlandse tijd gepland.

Baku drie uur tijdsverschil
Het tijdsverschil met Baku is drie uur. Het land loopt drie uur vooruit op Nederlandse tijd. Voorbeeld een wedstrijd die om 10.00 uur Azerbeidjaanse tijd wordt gespeeld, staat gepland voor 7.00 uur Nederlandse tijd.

Alle wedstrijden live te volgen
Alle wedstrijden van de Top 16 (zowel dames als heren) zijn live te volgen via Laola1.tv. Vrijdag en zaterdag wordt er een live stream uitgezonden van beide wedstrijdtafels. Op zondag is er een live stream met wedstrijden op de finaletafel.

NTTB/WO
Foto (c) Manfred Schillings