Donderdag 5 februari lezing natuurlijke Maasoevers Buitenpolder Heerewaarden en Eiland van Alem

19-01-2015

Rijkswaterstaat werkt al geruime tijd aan het herinrichten van de oevers langs de Maas, om zo de waterkwaliteit en hoogwaterveiligheid te verbeteren. In de gemeente Maasdriel is dat op een aantal locaties reeds gebeurd. Nu zijn ook de plannen bekend voor onder meer de Buitenpolder Heerewaarden en het Eiland van Alem. Op donderdagavond 5 februari houdt Rijkswaterstaat in het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden een lezing over de realisatie van natuurlijke oevers op deze trajecten.

U bent van harte welkom de lezing bij te wonen, die om 19.30 uur begint en tot circa 21.00 uur duurt. Er is volop ruimte om vragen te stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Martens en Van Oord. De toegang is gratis.

Gezond, schoon water en betere bescherming tegen overstromingen

Om de natuur weer een kans te geven, zorgen we langs de Maas voor natuurlijke oevertrajecten (PDF, 546 kB) . Hiervoor worden de oeverstenen zo veel als mogelijk weggehaald. Daardoor ontstaat een gunstig leefgebied voor planten, vissen en kleine waterdiertjes. Een gezond ecosysteem helpt op zijn beurt het water schoon te houden. En doordat de Maas in een minder strak jasje komt te zitten, dragen natuurlijkere oevers bij aan de hoogwaterveiligheid. Op plaatsen waar dat nodig is, laten we het erosieproces meer gematigd verlopen. Dan laten we bijvoorbeeld onder water een deel van de stenen liggen of wordt voor een ander type inrichting gekozen. Kijk voor meer informatie op de projectpagina Maas: natuur(vriende)lijke oevers en uiterwaarden.

Locatie lezing

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren

Langestraat 38 6624

AB Heerewaarden

Aanvang 19.30 uur, einde circa 21.00 uur (deuren open vanaf 19.00 uur).