Samenwerken aan energiebesparing, bijeenkomst in Oegstgeest

Donderdag 5 februari organiseert de Omgevingsdienst West-Holland een bijeenkomt `Samenwerken aan Energiebesparing'. Samen met de gemeenten uit de regio zoekt de Omgevingsdienst partners die meedenken over concrete acties om bestaande woningen en woongebouwen energiezuinig te maken. Zowel bedrijven, banken en makelaars als inwoners uit deze sector, verenigingen en natuur-, milieu- en educatie organisaties zijn van harte welkom.

De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13.

Programma:

16.00 uur Inloop met koffie en thee

16.30 uur Opening door de voorzitter

16.40 uur Welkom door de wethouder

16.50 uur Kennismaking

17.20 uur Presentaties:

* Marktkansen in de regio,

* Duurzame kansen voor de bewoner,

* Wat wil de klant?

18.20 uur Pauze met een broodje

19.00 uur Groepswerk

20.00 uur Afsluiting met een drankje

In verband met de catering vragen wij u zich vooraf aan te melden via info@energieservicepunt.nl o.v.v. Bijeenkomst Oegstgeest.

Waarom deze bijeenkomst?

Onze woningvoorraad veroudert. Verduurzaming van huizen geeft meer comfort, lagere energielasten en helpt mee om klimaatverandering te keren: maatschappelijk urgent en tegelijk een kans voor lokaal bedrijfsleven. Er is meer aandacht nodig voor realisatie van energiebesparing in de bestaande woningen. Samen met de gemeenten in de regio wil de Omgevingsdienst met belangstellenden van gedachten wisselen over een aanpak om bewoners en huizenbezitters te helpen om duurzame maatregelen te treffen aan hun huis.