Nationale GezondheidsBeurs met Vivian Reijs, Radmilo Soda en Dr. Frank

Superfoods en Mindfulness bij recordaantal van 263 exposanten

De 8e editie van De Nationale GezondheidsBeurs (van 5 t/m 8 februari in de Jaarbeurs Utrecht) kent een recordaantal van 263 exposanten. Met een beursoppervlakte van 14.000 m2 is deze editie groter dan ooit. Vooral aanbod rond 'superfoods' en 'mindfulness' is prominent aanwezig. Daarnaast promoten Bekende Nederlanders als Vivian Reijs, Radmilo Soda, Dokter Frank en Dennis van der Geest een gezonde leefstijl. Bijzondere gastspreker is monnik Geshe Ngawang Zopa (leerling van de Dalai Lama).

In het GezondheidsTheater ook bijdragen van auteurs en experts als Gerrit Jan Groothedde (Weg van de supermarkt), Amber Alberda (Eet jezelf mooi), Ralph Moorman (De hormoonfactor), Jesse van der Velde (De snelle Superfood chef) en Carola van Bemmelen (Sugarchallenge 100% suikervrij) . De Nationale GezondheidsBeurs biedt de 35.000 bezoekers bijna 300 lezingen, workshops, proeverijen, kookdemonstraties, massages, yoga-sessies, behandelingen en gezondheidstesten. Samengebracht in een zestal thema's: Medisch & Zorg, Beauty & Verzorging, Eten en Drinken, Sport & Avontuur, Body & Mind en eHealth en Technologie.

Turks Paviljoen met 12 ziekenhuizen

Hoewel de gezondheidszorg in Nederland op hoog peil staat, schroomt de Nederlander niet om in het buitenland (cosmetische) operaties te ondergaan. Op de beurs bijvoorbeeld een Turks Paviljoen, waar 12 ziekenhuizen alle mogelijke operaties en behandelingen aanbieden, tegen vaak minder dan de helft van de kosten in Nederland. Vaak worden hierbij behandelingen gekoppeld aan een (zon) vakantie.