Gemeente Amsterdam is cricketgemeente van 2014

Gemeente Amsterdam is cricketgemeente van 2014

Op het gala van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB) zijn op 22 november jl. Amsterdammers in de prijzen gevallen en is de gemeente Amsterdam uitgeroepen tot ‘Cricketgemeente van het jaar 2014’. Donderdagochtend 5 februari vond de officiële uitreiking van deze KNCB trofee plaats tijdens de commissie Zorg en Sport op het stadhuis.

Wethouder Eric van der Burg: de gemeente Amsterdam ziet deze award als blijk van waardering voor de steun aan de cricketsport en onderkent het belang van cricket in een grote, multiculturele stad als Amsterdam. Cricket is geschikt voor jong en oud en draagt om die reden bij aan het hoofdthema uit ons sportbeleid 'Iedereen een leven lang fit'.

Rod Lyall vice-voorzitter KNCB ‘Het is niet voor niets dat CC Qui Vive door de KNCB werd gekozen als Vereniging van het Jaar in 2014. Zij heeft niet alleen in het veld uitstekende prestaties verricht, maar ze heeft ook een duidelijk en ambitieus groeitraject dat de ontwikkeling van het cricketspel bij de jeugd in Amsterdam Nieuw-West en West belooft. Hierin zijn, naast enthousiaste vrijwilligers, de steun van de gemeente, Sportpark De Eendracht en de plaatselijke scholen en buurtorganisaties van cruciaal belang’.'

In twee andere categorieën waren er ook Amsterdamse winnaars: Faizan Bashir (VVV) werd uitgeroepen tot Eerste Klasse Cricketspeler van het Jaar en het Cricket Jeugdteam van ACC werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Under 19‘.

Oproep aan gemeente Amsterdam voor workshop cricket

Raadsleden en ambtenaren sport zijn bij de uitreiking van de award uitgenodigd voor een workshop cricket. Daarnaast wordt in het voorjaar een ’straat crickettoernooi‘ opgezet om te laten zien hoe goed cricket voor de jeugd kan werken.

Wim van Bunningen, voorzitter van CC Qui Vive: ‘Omdat we maar weinig cricket op televisie zien, zijn we in Nederland misschien een beetje vergeten hoe leuk deze sport is. De perceptie is dat cricket ’moeilijk‘ is - dat is echt onzin! Daarom maakt onze club zich sterk cricket bekender te maken door het geven van trainingen, clinics en workshops voor jeugd en studenten en cricket te promoten.”

Noot voor de redactie

Met zes Amsterdamse cricketverenigingen speelt de stad een belangrijke rol voor de sport in Nederland. De speelvelden van ACC (Het Loopveld) en VRA (Amsterdamse Bos) liggen weliswaar in Amstelveen, maar net als Dosti en VVV zijn ze statutair gevestigd in Amsterdam. Een aantal jaren geleden is Groen & Wit actief geworden binnen de stadsgrenzen en sinds 2013 speelt Cricket Club Qui Vive zijn wedstrijden op Sportpark de Eendracht in Geuzenveld.

Cricket is een zomer teamsport, waarin elke speler een belangrijke individuele en teamrol heeft die in verschillende vormen gespeeld kan worden. Bij cricket gaat het om strategie en slimheid en is een combinatie van sportieve concurrentie en vriendschap.

Ervaar het zelf en kom naar de evenementen. Wie interesse heeft kan contact opnemen via info@quivivecc.com, of op de website www.quivivecc.com en facebook.com/quivivecc.

Voor de gehele lijst met KNCB gala winnaars kunt u terecht op de website van de KNCB (http://kncb.nl/kncb-cricket-gala).