Susquehanna wordt Market Maker op TOM MTF

Persbericht van TOM (The Order Machine)

Susquehanna International Securities, Ltd (SIS), onderdeel van de Susquehanna International Group of Companies, een leidinggevend handelshuis in financiele produkten, heeft een Market Maker Overeenkomst getekend met TOM MTF. De toezegging van SIS om een volledige Market Maker te worden is een blijk van hoe belangrijk TOM MTF is voor de Nederlandse derivatenmarkt. De voortdurende groei en het stabiele platform van TOM MTF zorgen ervoor dat het een aantrekkelijke handelsplaats is voor zowel verschaffers van liquiditeit als eindgebruikers van aandeelderivaten. "Nu ons dagelijks marktaandeel in opties op aandelen of de index regelmatig boven de 50% is, zien we dat dit wordt opgemerkt door internationale handelshuizen. Zij willen graag betrokken raken", aldus Willem Meijer, de CEO van TOM MTF. John Keogh, mede-voorzitter van SIG's European Management Committee voegt toe: "Wij handelen sinds november 2014 op TOM MTF en we hebben nu de overtuiging dat een meer uitgebreide aanwezigheid op TOM MTF gepast is".

Over TOM MTF (The Order Machine MTF)

TOM is een beurs in Nederland voor aandelen en opties en streeft naar een optimale marktwerking tussen beurzen. Om klanten te kunnen garanderen dat zij altijd de beste prijs voor een order krijgen, heeft TOM een zoekmachine ontwikkeld ('TOM Smart Execution') die, sneller dan met het blote oog waarneembaar is, de prijzen tussen beurzen vergelijkt. Vervolgens voert de zoekmachine de order uit tegen de meest gunstige prijs van dat moment. Inmiddels heeft TOM een aanzienlijke positie verworven in de aandelen- en optiehandel. De aandeelhouders van TOM zijn ABN AMRO Clearing Bank, BinckBank, IMC, Nasdaq en Optiver.

Over Susquehanna International Group of Companies (SIG)

SIG is een wereldwijd kwantitief handelshuis met ondernemingsgeest en een analytische benadering van besluitvorming. Nadat SIG was opgericht in Philadelphia in 1987, heeft het haar Europese hoofdkantoor in Dublin in 1999 verwezenlijkt. In totaal heeft SIG meer dan 300 werknemers op het gebied van handel, technologie, onderzoek, operations, compliance, risk, legal, finance en HR. SIG handelt voor eigen rekening in financiele produkten op beurzen wereldwijd.