Solar Team Eindhoven wint Oscar voor technologie


Solar Team Eindhoven wint Oscar voor technologie

06-02-2015

De provincie Noord-Brabant feliciteert het Solar Team Eindhoven met het winnen van de Crunchies Award 2014 voor de Stella, de eerste gezinsauto op zonne-energie. Die award is te vergelijken met een Oscar, maar dan voor de technologische wereld.

De Stella weer thuis in Eindhoven

Een bijzondere prestatie, want De Stella liet 4 wereldwijd toonaangevende projecten van Apple, SpaceX, Bitcoin en de European Space Agency achter zich. De uitreiking vond donderdag plaats in Silicon Valley, San Francisco.

De provincie Noord-Brabant is ontzettend trots dat studenten van een Brabantse universiteit deze internationale prijs hebben gewonnen. Een bevestiging dat Brabant mee doet in de hoogste regionen in het veld van techniek en innovatie.

De Provincie is altijd nauw betrokken geweest bij het project en heeft daarin samengewerkt met het Solarteam Eindhoven om de positie van Brabant op het gebied van elektrische mobiliteit te verstevigen. De prestatie van het Solar Team Eindhoven toont waartoe de samenwerking tussen Brabantse
kennisinstellingen, bedrijven en overheden kan leiden.

Brabantse samenwerking

De Stella is een project van het Solar Team Eindhoven en ontwikkeld in samenwerking met Brabantse bedrijven waaronder NXP, Philips en Segula. Het Solar Team Eindhoven bestaat uit 20 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Hun missie: autorijden in de toekomst schoon, veilig en
eenvoudig maken voor iedereen. Daarvoor ontwikkelden en bouwden zij Stella, de eerste luxe personenwagen op zonne-energie. De Stella is snel, comfortabel, praktisch en rijdt 800 kilometer op een opgeladen accu.

!