Vrouw gewond na poging beroving, politie zoekt getuigen | politie.nl


Laatste update:
06-02-2015 | 17:32

Valkenswaard - Twee mannen probeerden donderdagmiddag in Valkenswaard een vrouw in een rolstoel te beroven. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en de politie zoekt dringend getuigen.

Toen de vrouw tussen 15.50 en 16.10 uur met haar rolstoel over fietspad De Voort van Dommelen richting Valkenswaard reed, kwamen twee mannen op een fiets voor de vrouw staan. Het tweetal was duidelijk op zoek naar haar portemonnee en telefoon. Tijdens een worsteling viel het slachtoffer uit
haar rolstoel en raakte korte tijd buiten westen. Een mogelijke getuige hielp de vrouw vervolgens weer in haar stoel en liep door richting de Weegbree.

Onderzoek

Het slachtoffer miste na het incident geen spullen. Wat er precies is voorgevallen wordt onderzocht. Duidelijk is dat de vrouw aan de gewelddadige poging tot beroving een bult op haar hoofd en een gebroken pols heeft overgehouden.

Getuigen

De politie zoekt getuigen van het voorval en wil dringend spreken met de man die het slachtoffer na het incident heeft geholpen. Kort voordat de vrouw werd aangesproken reed ze over het bruggetje bij de Dommel. Getuigen of mensen die meer informatie hebben worden verzocht zich te melden op
0900-8844. Anoniem informatie delen kan op: 0800-7000.