Mud Jeans wint `Investment Ready' prijs

Modelabel Mud Jeans heeft in januari de 'Investment Ready' prijs gewonnen. Het modelabel maakt deel uit van het Partners for International Business programma (PIB) 'Dutch Eco Design Duitsland'. Het won de prijs vanwege haar innovatieve lease-concept.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet met PIB economische diplomatie in om handels- en investeringsbelemmeringen weg te nemen. Hierdoor kunnen ondernemers kansen verzilveren. Het Dutch Eco Design Duitsland consortium bestaat uit 8 eco-vriendelijke bedrijven. Met het tweejarige PIB-programma proberen zij in Duitsland voet aan de grond te krijgen.

Innovatief lease-concept

Mud Jeans least spijkerbroeken en verwerkt daarnaast oude spijkerbroeken in vesten, hoodies en truien. Een concept waarmee ze de circulaire economie introduceert in de mode-industrie. Het bedrijf kwam als winnaar uit de bus vanwege dit innovatieve lease-concept en het best uitgewerkte businessplan.

Aantrekken investeringsgeld

De 'Investment Ready' prijs is een initiatief van Hivos, Stichting DOEN en Impact Hub Amsterdam. Het geeft duurzame ondernemers de kans om deel te nemen aan een 4 maanden durend traject waarin de focus ligt op 'peer learning'. Het uiteindelijke doel is het aantrekken van investeringsgeld waarmee de deelnemers hun ambities kunnen waarmaken. De best presterende ondernemer ontvangt bovendien een investering van EUR 50.000.