Meld verlast graffiti!




Gemeente Schinnen roept iedereen op om actief te helpen bij het opsporen van graffitispuiters. De laatste maanden staat er steeds meer graffiti op muren en straatmeubilair in onze gemeente en dit zorgt bij zowel de gedupeerde burgers, ondernemers en overige inwoners voor een onveilig gevoel.
Ook beivloedt graffiti de groene en leefbare omgeving van de gemeente negatief.

Weet u wie de graffitispuiters zijn of heeft u hen in actie gezien? Meld dit direct bij de politie op telefoonnummer 0900 - 8844. Als slachtoffer kunt u ook via internet aangifte doen. In de aangifte kunt u vermelden dat u op de hoogte gehouden wilt worden over het verloop van de zaak. Dit
geldt ook voor het verhalen van schade op de dader(s) bij een eventueel strafproces.

Schoonmaak

De gemeente beperkt zich tot het schoonmaken van de gemeentelijke gebouwen of straatmeubilair, zoals sporthallen en verkeersborden. Melden van graffiti in de openbare ruimte kan via de rubriek klachten en meldingen op de hoofdpagina van de website.

Bewoners van Schinnen die graffiti op hun panden aantreffen, zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering. In een aantal gevallen betaalt de verzekering de kosten van het schoonmaken. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw (opstal)verzekering.