WERKBEZOEK ERIK ZIENGS OVER MARKTVERSTORING DOOR PARACOMMERCIE

Door VVD Drenthe op 8 feb 2015

Op maandag 9 februari a.s. ontvangt VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs een delegatie van Koninklijke Horeca Nederland in Drenthe. Daarbij gaat o.a. gesproken worden over de problemen die de Horeca ondervindt door para-commerciele activiteiten en verstoring op de biermarkt. Naast Erik Ziengs is ook VVD-collega Tweede Kamerlid Michiel van Veen (o.a. Veiligheid, Justitie en Volksgezondheid) aanwezig.

Die zgn. para-commercie is de VVD een doorn in het oog. Ook de handhaving en naleving van regels op dat punt telt bij de VVD zwaar. De VVD is enerzijds voor minder regels, maar tegelijkertijd wel voor een betere naleving van bestaande regels. En er staat meer op het programma. Ook de verstoorde marktwerking op de Vaderlandse biermarkt komt aan de orde. Evenals de leefbaarheid van binnensteden en dorpskernen. Hoe houden we de kernen leefbaar en aantrekkelijk.

Ook VVD-Gedeputeerde Henk Brink schuift aan. Hij heeft o.a. Handhaving in portefeuille. Met in zijn kielzog de kandidaat-Statenleden Willemien Meeuwissen, Johan Baltes en Bert Hofsteenge. De laatste is tevens cafe-eigenaar en lid van KHN. Als laatste is VVD-Fractievoorzitter van Assen Roald Leemrijsse aanwezig. De VVD-delegatie is ook erg geinteresseerd in de ervaringen die horeca-ondernemers hebben met de Gemeente en onderlinge samenwerking tussen ondernemers onderling. Ook het alcoholgebruik onder jeugd wordt onderwerp van bespreking.

Programma

Datum : maandag 9 februari

Tijdstip : vanaf 13.30 uur

Locaties : verschillende locaties Assen en Anderen