Nieuwsbericht Mantelzorgcompliment bestaat niet meer


Gepubliceerd op: 10 februari 2015

Het mantelzorgcompliment zoals de SVB dit uitvoerde bestaat niet meer. In plaats daarvan is er de mantelzorgwaardering en daar is de gemeente met de invoering van de Wmo 2015 verantwoordelijk voor. Het mantelzorgcompliment was een bedrag dat door de SVB na aanvraag ervan werd uitbetaald. De
gemeenten krijgen nu de taak om vorm te geven aan de waardering van mantelzorgers. Hoe wij dit als gemeente gaan vormgeven wordt momenteel afgestemd met de buurgemeenten en het college.

De gemeente krijgt veel minder middelen om de waardering van mantelzorgers vorm te geven. Daar wordt bij het vorm geven van de waardering voor mantelzorgers rekening mee gehouden. Gedacht kan worden aan een speciale dag, een bloemetjes of iets dergelijk.

U kunt u als mantelzorger altijd aanmelden bij het steunpunt mantelzorg van onze gemeente, Monica Blom: m.blom@s-w-d.nl of 06-48874339. Zij heeft een inloopspreekuur op woensdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur in het gemeentehuis. Zij kan u ook met vragen of andere ondersteuning verder helpen.

Op het moment dat duidelijk is in welke vorm en wanneer de waardering van mantelzorgers zal worden uitgevoerd, zullen we dat via het gemeentenieuws in de Ommelander courant en de website van de gemeente kenbaar maken.