Met Rotterdampas meedoen en genieten van sport, cultuur en recreatie


Foto van Rotterdampas

De verkoop van de Rotterdampas is op 2 februari 2015 is in het stadhuis van Maassluis van start gegaan. De gemeente geeft inwoners met een laag inkomen een aanzienlijke korting op de aankoop van de pas en biedt hun kinderen tot en met 17 jaar een gratis pas aan.

De Rotterdampas biedt voordeel voor iedereen, in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen. De gemeente Maassluis vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen blijven meedoen en genieten van sport, cultuur en recreatie.

Gratis of met leuke korting

Op vertoon van de Rotterdampas is het voor iedereen mogelijk om gratis of met korting leuke dingen te doen. Bijvoorbeeld meevaren met de Spido, omhoog zoeven in de Euromast, spelen met de kinderen in Plaswijckpark, een bezoek aan Diergaarde Blijdorp of een museumbezoek.

Ook voordeel in Maassluis

In Maassluis geeft de pas ook voordeel, zoals bij zwembad Dol-Fijn, Museum Maassluis, de Kunst en Cultuur Academie en het Nationaal Sleepvaartmuseum.

Tarieven

Voor de Rotterdampas 2015 gelden de volgende tarieven:

* 5,00 euro, als het gezamenlijk netto inkomen per maand lager is dan: 1.650 euro (gehuwden/samenwonenden), 1.475 euro (alleenstaande ouder) en 1.150 euro (alleenstaand).
Inwonende kinderen tot en met 17 jaar krijgen de pas gratis, mits gelijktijdig aangeschaft met een van hun ouders/verzorgers die 5,00 euro heeft betaald.
* 60,00 euro voor overige inwoners.
Inwonende kinderen tot en met 17 jaar betalen 12,50 euro voor de pas, mits gelijktijdig aangeschaft met een van hun ouders/verzorgers die 60 euro heeft betaald.

Verlengen?

Maassluizers die in 2014 ook al een Rotterdampas hadden, hebben begin februari 2015 een brief ontvangen van de Rotterdampas-organisatie. In deze brief staat vermeld hoe zij de pas voor de periode 1 maart 2015 tot 1 maart 2016 kunnen verlengen.

Aanschaffen?

Had u in 2014 nog geen Rotterdampas en bent u van plan nu wel aan te schaffen? Dan is een geldig legitimatiebewijs nodig. Heeft u een laag inkomen, dan vraagt de gemeente om een bewijs van het (gezamenlijk) netto maandinkomen. Bijvoorbeeld een salarisstrook, een bankafschrift met een storting
van de uitkering of een berekeningsformulier.

Na drie werkdagen

De pas kan niet gelijk worden meegenomen. Bij de receptie van het publiekscentrum van het stadhuis wordt een pasfoto gemaakt; nadat de gegevens zijn genoteerd en de betaling is voldaan wordt de pas binnen drie werkdagen opgestuurd.

Rotterdampas voor een ander

Wie een pas voor een ander wil kopen (bijvoorbeeld voor een kind) en als deze persoon niet zelf op de afspraak kan komen, dan is een meegenomen pasfoto voldoende. De pasfoto wordt ter plekke ingescand.

Op afspraak te koop

De Rotterdampas is te koop bij het publiekscentrum in de hal van stadhuis en is geldig van 1 maart 2015 tot 1 maart 2016. Om sneller, klantvriendelijker en efficienter te kunnen werken, werkt de gemeente Maassluis uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken is heel eenvoudig:

1. Via www.maassluis.nl;
2. Telefonisch via 14 010;
3. Via de receptie van het publiekscentrum in het stadhuis.

De afspraak kan worden ingepland voor werkdagen op een tijdstip tussen 08.30 en 13.30 uur.

Online bestellen

De pas tegen het standaardtarief van 60 euro is online te bestellen via www.rotterdampas.nl/shop. Dit geldt niet voor passen tegen het gezinstarief en het reductietarief voor mensen met een minimuminkomen.

Voorwaarden

Het overzicht van tarieven en voorwaarden staat op www.rotterdampas.nl/tarieven.