Nieuwe fase renovatie Kreekrakbruggen: 14 februari - eind juni 2015

Rijkswaterstaat start zaterdag 14 februari met de renovatie van brug noord van de Kreekrakbruggen, tussen de aansluiting Rilland en knooppunt Markiezaat. Deze brug wordt daarom afgesloten. Verkeer wordt in beide richtingen over de dan gerenoveerde brug zuid geleid. Er zijn per rijrichting twee versmalde rijstroken beschikbaar. De maximumsnelheid op de brug is 70 km/u. Voor vrachtverkeer geldt een inhaalverbod.

De provinciale weg N289 blijft ingezet als alternatieve route. Op tekstkarren langs de weg wordt de verwachte reistijd over zowel de A58 als de N289 aangegeven. Weggebruikers kunnen op basis hiervan een routekeuze maken. Bij ernstige vertraging of calamiteiten worden grootschaliger alternatieve routes ingezet, bijvoorbeeld via de Zeelandbrug of de N57/N59 en de Westerscheldetunnel. Ook deze routes worden via tekstkarren en borden langs de weg aangegeven.

Scheepvaartverkeer

Het scheepvaartverkeer heeft tot half mei ter hoogte van de Kreekrakbruggen te maken met een doorvaartbreedte van 90 in plaats van 120 meter. Daarna is de vaarweg, vanwege werkzaamheden midden onder de brug, tot half juni wisselend versmald tot 50 meter aan de ene en 25 meter aan de andere zijde. In deze periode van versmalde doorvaart is scheepvaartbegeleiding aanwezig ter hoogte van de Kreekrakbruggen. Na 19 juni gaat de doorvaartbreedte terug naar 120 meter.

Renovatie stalen bruggen

Rijkswaterstaat beheert een groot aantal stalen bruggen die zijn gebouwd in de jaren zestig en zeventig. Een aantal van deze stalen bruggen vertoont vermoeiingsverschijnselen of voldoet niet meer aan de huidige eisen. Er is nu meer en zwaarder verkeer dan tijdens de bouw werd voorzien. Daarom versterkt en renoveert Rijkswaterstaat deze bruggen, waaronder de twee stalen Kreekrakbruggen over het Schelde-Rijnkanaal. Tegelijkertijd wordt levensduur verlengend onderhoud uitgevoerd aan de twee betonnen bruggen over het Bathse Spuikanaal. De werkzaamheden aan brug zuid zijn afgerond. Dankzij deze ingrepen blijven de Kreekrakbruggen minstens dertig jaar een veilige verbinding. Zo houden we Nederland goed bereikbaar: over de weg en over het water.

Blijf op de hoogte

Rijkswaterstaat informeert (vaar)weggebruikers met informatie op de projectpagina A58: renovatie Kreekrakbruggen, een digitale nieuwsbrief en via onze Facebookpagina. Meer informatie over mogelijke hinder voor het wegverkeer is te vinden op vanAnaarBeter. Weggebruikers kunnen gebruikmaken van de app van VanAnaarBeter om op de hoogte te blijven. Vaarweggebruikers vinden informatie op de website Vaarweginformatie.