Record groei Domino's Pizza

Op woensdag 11 februari publiceerde Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino's Pizza Nederland, haar half jaar resultaten. Een record in groei, dankzij digitale groei, productinnovaties en een sterke groei in het aantal geopende vestigingen.

DPE rapporteerde een netto winst van $29,1m, ruim 44% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Ook Nederland laat sterke groeicijfers zien. De vestigingen behaalden record omzetten en van die omzet wordt 60% online besteld. Dat succes komt door het vernieuwde Online Ordersysteem, de Pizzatracker waarmee de klant live zijn bestelling kan volgen en het gratis betalen met Ideal.

Opvallend is het sterk toenemende aantal bestellingen mobiel. "Wereldwijd is Nederland altijd koploper geweest als het gaat om online bestellen. Internet is hier helemaal ingeburgerd", verklaart Andre ten Wolde. "Nu neemt het mobiel bestellen via onze app's en mobiele website een enorme vlucht, het is onze grootste groeier binnen het online bestellen." Ook recente innovatieve productintroducties, zoals de Cheesy Crust en de Hot Dog Crust dragen bij aan het succes.

Aankomende zaterdag opent Domino's de 160ste vestiging en dit tekent de sterke groei van Domino's Pizza. De voornaamste redenen dat steeds meer Nederlanders hun pizza bij Domino's bestellen zijn volgens directeur Andre ten Wolde de snelle bezorging, de verse hete pizza en de controle over het product en de bezorging. "In Nederland bezorgen we gemiddeld binnen 21 minuten na ontvangst van de bestelling de pizza's stomend heet aan de deur. Die pizza wordt onmiddellijk na ontvangst van de order gemaakt met uitsluitend verse ingredienten. De klant heeft de complete controle over zijn bestelling, van de ingredienten op zijn pizza tot de extra's en de bezorging die live te volgen is via de pizzatracker."

Doel is om nog sneller te bezorgen. "Om dat in een groot gedeelte van Nederland te bewerkstelligen, zullen we in de vijf tot zes jaar moeten groeien naar 300 vestigingen in Nederland. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe ondernemers. Veel van onze franchisenemers begonnen ooit als pizzakoerier en komen dus uit ons eigen systeem, maar nieuwe mensen zijn straks hard nodig", aldus de directeur.

Domino's Pizza heeft wereldwijd ruim 11.000 vestigingen in meer dan 70 landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels 159 vestigingen. Als marktleider heeft Domino's het grootste en meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks zo'n 5 miljoen absoluut verse, warme en kwalitatief hoogstaande pizza's bezorgen. Domino's Pizza Nederland maakt sinds april 2006 deel uit van Domino's Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australie beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino's Pizza in Australie, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Japan, Belgie en Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.