Inloopspreekuur bodemverontreiniging Acacialaan Doorn




Met ingang van woensdag 18 februari is er maandelijks een inloopspreekuur voor inwoners over de bodemverontreiniging bij de stomerij aan de Acacialaan in Doorn. Inwoners en andere belanghebbenden kunnen hier terecht met vragen/zorgen over de bodemverontreiniging en de sanering. Medewerkers van
de gemeente, de GGD regio Utrecht, de Omgevingsdienst regio Utrecht (ODrU), Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD) en Bosatex zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken.

Het spreekuur is van 16.30 - 17.30 uur in het Cultuurhuis in Doorn, Kerkplein 2.

U kunt zich aanmelden voor dit spreekuur door te mailen naar bodemv@heuvelrug.nl of bel het KlantContactCentrum van de gemeente: (0343) 56 56 00.

Start sanering vertraagd

De Regionale Uitvoeringsdienst van de provincie Utrecht heeft het op 4 februari aangeleverde aangevulde saneringsplan (en aanvullend bodemonderzoek) op essentiele onderdelen beoordeeld. De RUD Utrecht komt tot de conclusie dat de plannen onvoldoende zijn om mee in te stemmen. Hierdoor start de
sanering niet meer, zoals eerder de bedoeling was, in april. Wanneer de sanering start, is op dit moment niet duidelijk, omdat dit afhankelijk is van Bosatex als saneerder en de RUD die het plan moet goedkeuren.