Verkiezingen op woensdag 18 maart 2015


Verkiezingen op woensdag 18 maart 2015

Op woensdag 18 maart 2015 vinden de verkiezingen van de leden van de Provinciale Staten van Utrecht en de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Vallei en Veluwe plaats. Voor het eerst in Nederland zijn er twee verkiezingen op een dag. Om te stemmen heeft u twee stempassen en een
identiteitsbewijs nodig. De stempas wordt vanaf zaterdag 21 februari bezorgd door PostNL en de kandidatenlijst (in het huis-aan-huisblad) in de eerste week van maart.

Voor zover op dit moment bekend, doen er voor de verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Utrecht 15 partijen mee en voor de leden van het bestuur van het waterschap Vallei en Veluwe 9 partijen. Meer informatie over stemmen vindt u ook op www.verkiezingen2015.nl en binnenkort ook op
de website van de gemeente Baarn.

Wat u nodig heeft om te stemmen:

* Twee stempassen
* Heeft u (een van) deze stempassen niet? Vraag vervangende stempassen aan bij uw gemeente. Dit kan voor vrijdag 13 maart schriftelijk bij uw gemeente. En tot en met dinsdag 17 maart 12.00 uur aan de balie bij uw gemeentehuis.
* U mag stemmen met een identiteitsbewijs dat niet langer dan 5 jaar verlopen is en dus minimaal geldig is tot 19 maart 2010.
* U kunt van 7.30 tot 21.00 uur stemmen in elk stemlokaal binnen uw gemeente.
* Op uw stempassen staat waar u kunt stemmen. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan kiezerspassen aan.
* Bent u verhinderd op 18 maart, vraag dan iemand anders om voor u te stemmen. Vul de achterkant van uw stempassen in, en geef een kopie van uw identiteitsbewijs mee.

Lokaties waar de stembureaus worden ingericht
Nieuw hierbij is de lokatie (2) De Uitkijck aan de Margrietlaan 2 te Baarn. Deze komt in de plaats voor zorgcentrum Schoonoord. Hieronder een overzicht van alle locaties waar een stembureau is gevestigd:

1. Gemeentehuis, ingang Laanstraat 1
2. Basisschool De Uitkijck, Margrietstraat 2
3. Maria Koningin Kerk, Maatkampweg 18
4. Guido de Bresschool, ingang Maatkampweg 211
5. Gebouw de Pool, Dahliastraat 18
6. Gebouw Elan, Meester de Groothof 12
7. NS Station, Stationsplein 68
8. Gebouw Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4A
9. Restaurant Greenfield's, ingang Chopinlaan
10. Dorpshuis De Furs Slotlaan 2A, Lage Vuursche
11. Verzorgingstehuis de Blinkert, Zandvoortweg
12. Brandweerkazerne, Plataanlaan 2
13. Woon-, zorgcentrum Santvoorde, Troelstralaan 1
14. De Speeldoos, Rembrandtlaan 35

Meer informatie over de Waterschappen vindt u op www.waterschappen.nl. Meer informatie over Provinciale Staten vindt u op www.kompas2020.nl.