Duo niet de inbrekers die politie zocht | politie.nl


Laatste update:
11-02-2015 | 09:35

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Middelburg - Twee Middelburgers (33 en 46 jaar) oud. Die zondag 8 februari voor een woninginbraak aan de Oosterscheldestraat zijn opgepakt hebben vermoedelijk niets met de zaak te maken. Wel werd bij de 33-jarige man een doorgeladen pistool aangetroffen.

Het bleek te gaan om een omgebouwd alarmpistool waar wel patronen mee afgevuurd konden worden. Het wapen is in beslag genomen en de man met een dagvaarding naar huis gestuurd. Ook de 46-jarige man is in vrijheid gesteld.

Onderzoek

De politie doet verder onderzoek naar de inbraak. Getuigen hebben die avond tussen 20.00 en 20.15 uur een kleine rode personenauto vanuit de Oosterscheldestraat met hoge snelheid richting de kruising Poelendaelesingel met de Koudekerkseweg zien rijden. Deze auto is op de kruising rechtsaf
richting Veere gereden.

Bijna-botsing

Op de kruising ontstond, vermoedelijk door de hoge snelheid van het rode voertuig, bijna een aanrijding met een andere personenauto. De politie sluit niet uit dat de inzittenden van de rode wagen iets met de inbraak in de Oosterscheldestraat te maken hebben. Wij zijn op zoek naar personen die
een dergelijke auto in de omgeving van de Oosterscheldestraat hebben zien staan of die de auto na de inbraak hebben zien rijden. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.