Besluitenlijst week 7


Besluitenlijst week 7

11 februari 2015

Wet Bibob breder toegepast

Burgemeester en wethouders hebben het Bibob-beleid 2015 voor de gemeente Oosterhout vastgesteld. Tot nu toe werd de Wet Bevordering Integriteit-beoordeling door het Openbaar Bestuur (BIBOB) in Oosterhout alleen toegepast voor horecavergunningen. Het college heeft nu besloten om de Wet Bibob
ook toe te passen op evenementen, subsidies en wabo-bouwen. De gemeente heeft daardoor een middel in handen om het verlenen van vergunningen en subsidies aan criminele personen te voorkomen.

Bijdrage stichting Filmhuis

Burgemeester en wethouders kennen een eenmalige bijdrage van EUR 25.000 toe aan de stichting Filmhuis Oosterhout. Het Filmhuis heeft bij de verhuizing en verbouwing van het voormalige postkantoor aan de Heuvel te maken gekregen met een aantal financiele tegenvallers. Door deze impuls komt de
financiele positie van het filmhuis weer op orde.

Verder heeft het college:

* vragen beantwoord van de fractie van de VVD over de stadsmanager
* ingestemd met het concept van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. N629 (Heistraat), die in maart door de provincie wordt vrijgegeven voor inspraak. De raad wordt per brief geinformeerd.
* besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor een tijdelijke carnavalsloods (maximaal twee jaar) aan de Bavelstraat.
* vier buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand benoemd en een ontslag verleend.
* vier toezichthouders voor de Participatiewet aangewezen.