Inspecties Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit


De laatste tijd ontvangen wij veel berichten van leden die een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op bezoek hebben gehad. Hygienisch en voedselveilig werken is uiteraard een voorwaarde voor ondernemers in de levensmiddelendetailhandel. Zorg ervoor dat u de CBL
Hygienecode 2011 paraat heeft en de procedures uit de code volgt. Bent u uw code kwijt of wilt een extra exemplaar bestellen? Dit kan tegen een ledentarief via de Vakcentrum webshop.

Voorkom een waarschuwing en/of boete door de procedures op een juiste manier toe te passen. De inspecteur van de NVWA controleert bijvoorbeeld of er geen producten met een verlopen houdbaarheidsdatum in uw winkel aanwezig zijn. Ook kan hij controleren of er een temperatuurregistratie wordt
bijgehouden en of producten op een juiste manier worden geetiketteerd. (Klik hier voor ons dossier Allergenen en Etikettering, let op: hiermee vervalt paragraaf 2.3 in de CBL Hygienecode.)

Meer weten?
Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via reactie@vakcentrum.nl of (0348) 41 97 71.