Doe mee met Project Waaks!


Logo van project Waaks!

Het project Waaks! is in 2015 gestart. 'Waaks!' komt voort uit de aanpak van woninginbraken. De gemeente wil bewoners meer betrekken bij het terugdringen van - onder andere - het aantal woninginbraken. Waaks! sluit hier prima bij aan.

Waaks! is een samenwerkingsverband tussen hondenbezitters, de gemeente Maassluis en de politie.

Afwijkende situaties opmerken

Hondenbezitters horen bij een speciale groep inwoners. Zij laten elke dag hun hond uit bij hen in de wijk. Hondenbezitters lopen waarschijnlijk een vaste ronde en omdat zij vertrouwd zijn met hun eigen omgeving vallen afwijkende situaties snel op.

Alert zijn en politie bellen

Denk bijvoorbeeld aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto's rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat. Hondenbezitters worden gevraagd alert te zijn op dit soort situaties en de politie te bellen wanneer hen iets opvalt.

Veilig wonen

Iedereen wil graag veilig wonen en leven in de eigen omgeving. Politie en gemeente doen zoveel als mogelijk om de veiligheid te waarborgen maar kunnen het niet alleen. Het project Waaks! is geboren uit het besef dat door samen te werken en gebruik te maken van de oplettendheid van burgers, de
veiligheid in de eigen wijk vergroot kan worden. Door mee te werken aan dit project krijgen criminelen minder kans hun slag te slaan in uw buurt.

38 hondenbezitters in Steendijkpolder

Vorig jaar is in de wijk Steendijkpolder begonnen met Waaks! Er hebben zich 38 hondenbezitters aangemeld. Medio februari vindt met deze deelnemers een evaluatie plaats, waarvoor zij persoonlijk zijn uitgenodigd.

Starten in Vogelbuurt

De wens is om binnenkort in de Vogelbuurt te starten met een tweede project. Hondenbezitters in deze wijk worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Wat wordt verwacht?

Van hondenbezitters die deelnemen aan Waaks! wordt verwacht:

* Het signaleren van verdachte situaties
* Het melden van de situatie (via 112 bij levensbedreigende situaties, via 0900 8844 als het geen spoed is of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000 als u liever anoniem blijft). U meldt wat, wanneer en waar iets is gebeurd. En wie u bent, wat uw telefoonnummer is en dat u deelneemt aan het
project Waaks!

Iedereen kan melding doen

Overigens kunnen alle burgers van Maassluis altijd de meldingen doen via 112 of 0900-8844, los van het feit of er een project Waaks! is of niet, waar u aan meedoet. Verdachte situaties kunnen altijd worden gemeld.

Doe mee met Waaks!

Inmiddels hebben al 38 personen zich aangemeld voor Waaks! Criminelen blijven weg als mensen alert zijn. Als u in de Steendijkpolder woont en u heeft een hond, meld u dan aan als deelnemer. U ontvangt dan nadere informatie over het project. Vanuit het project krijgen de hondenbezitters
regelmatig terugkoppeling van acties en behaalde resultaten.

Aanmelden

Meld u aan door een email te sturen naar: c.a.boudesteijn@maassluis.nl. Vermeld hierbij uw naam, adres, email adres en telefoonnummer.

Vragen?

Heeft u vragen of meld u zich liever telefonisch aan? Dan kunt u contact opnemen met Corina Boudesteijn, beleidsadviseur openbare orde en veiligheid, telefoonnummer 010-5931735.