Slimme scholieren volgen colleges

11 februari 2015 - Dinsdagavond 10 februari zat de jonge scholier Julius Moormann aan tafel bij 'RTL Late Night'. Julius is 12 jaar, zit in 3-vwo en volgt met een aantal klasgenoten een aantal colleges Wereldgeschiedenis bij de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Naar aanleiding van een artikel in het Parool schoof Julius aan bij het televisieprogramma en vertelt hij wat voor reacties hij krijgt op het feit dat hij nu al naar de universiteit gaat. Zijn docent Jasper Rijpma legt uit waarom hij juist de colleges Wereldgeschiedenis geschikt vond voor Julius.

* Bekijk het fragment bij RTL Late Night (vanaf minuut 2:30)

* Lees een uitgebreider artikel over Julius in het Parool

Over pre-studeren

De collegereeks Wereldgeschiedenis is, samen met een aantal andere eerstejaarscolleges, geselecteerd voor het zogenaamde pre-studeren. Leerlingen in het voortgezet onderwijs die extra snel door de stof heen werken, kunnen door middel van pre-studeren alvast colleges aan de UvA volgen.

De colleges voor dit studiejaar zijn al begonnen, vanaf september is aanmelden voor pre-studeren bij de Faculteit der Geesteswetenschappen weer mogelijk. Informatie over aanmelden en de lijst met vakken van dit studiejaar zijn te vinden via onderstaande link.

* Meer informatie over pre-studeren bij de FGw

Gepubliceerd door Illustere School