Vijf ton van BankGiro Loterij

Foto: Uitreiking Goed Geld Gala, 10 februari 2015 (vlnr: Deirdre Carasso, Jan Loorbach (voorzitter Raad van Toezicht), Marieke van Schaik (managing director BGL), Sjarel Ex) foto: Roy Beusker Fotografie La La La Human Steps, nu te zien in Rotterdam

Persbericht

Museum Boijmans Van Beuningen ontvangt vijf ton van BankGiro Loterij

11 februari 2015

Op dinsdag 10 februari mocht Museum Boijmans Van Beuningen een cheque van 500.000 euro van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, in ontvangst nemen. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam werd dit bekendgemaakt. Het museum is bijzonder content bent deze langlopende partnership, dat heeft geresulteerd in vele belangrijke aankopen en de realisatie van prachtige tentoonstellingen.

BankGiro Loterij maakt in 2015 naast verschillende aankopen, twee belangrijke projecten mede mogelijk in Museum Boijmans Van Beuningen. De tentoonstelling La La La Human Steps, zojuist geopend en nog te zien t/m 17 mei 2015, en een publiek geheim zomerproject, kunnen met de genereuze steun van de loterij gerealiseerd worden.

In 2014 werd dankzij de bijna 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij ruim 62,5 miljoen euro bijeen gebracht voor cultuur in Nederland. Het Rotterdamse museum is de spelers van de loterij zeer erkentelijk, dankzij hen maakt het museum ook in 2015 weer een ambitieus programma met al het moois dat de kunstwereld te bieden heeft.

www.bankgiroloterij.nl