Gratis energielabel voor woningverbeteraars in Leeuwarden

Op woensdag 11 februari overhandigde het blok voor blok-consortium `SLIM wonen met energie' en de gemeente Leeuwarden het eerste definitieve energielabel aan woningeigenaar dhr. Walbeek.

Vrijdag 13 februari ontvangen alle woningeigenaren van Leeuwarden het voorlopige energielabel op de mat.

Energieloket

Het energieloket van de gemeente Leeuwarden bestaat dan exact 2 jaar en heeft inmiddels 4.500 mensen geholpen met Eerste Hulp Bij Energiebesparing.

De gemeente biedt haar inwoners die in deze 2 jaar geinvesteerd hebben in een woningverbetering gratis een definitief energielabel. Dit geldt voor de 250 snelle beslissers.

'SLIM wonen met energie' gaat dit standaard gratis aanbieden aan al haar nieuwe klanten in Leeuwarden.

Bijdrage Energieakkoord en klimaatdoelen

Het energielabel voor woningen is een van de maatregelen uit het Energieakkoord. Dit heeft het kabinet in 2013 gesloten met werkgevers, werknemers en milieuorganisaties. Het uiteindelijke doel is zorgen voor een duurzame energievoorziening in Nederland. Met het label voldoet Nederland aan de

Europese regelgeving en draagt bij aan de Europese klimaatdoelen voor 2020. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) verzorgt de implementatie van het definitief energielabel, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.