Harmen Harmsma nieuwe algemeen directeur RVO.nl

De heer mr. ing. H.A. Harmsma wordt met ingang van 15 maart 2015 benoemd tot Algemeen Directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Sinds het vertrek van drs. A. van Ravestein wordt zijn functie waargenomen door drs. M.J.J. Smorenburg, directeur Financien, Informatiemanagement en Facilitaire Zaken bij RVO.nl.

Harmen studeerde Bosbouw aan de Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische School, en Nederlands Recht aan de Universiteit van Rotterdam.

Harmen Harmsma (55 jaar) vervulde verschillende functies binnen het voormalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Economische Zaken. Sinds 2009 is hij werkzaam bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Startend als kwartiermaker Divisie Plant en vanaf 2011 als Hoofdinspecteur divisie Landbouw en Natuur. Vanaf 2014 is hij tevens Programmadirecteur Programma Herschikking Keuring en Toezicht.

"Ik wil graag een bijdrage leveren aan de uitvoering van overheidsbeleid. De unieke positie van RVO.nl op het snijvlak van overheid, onderzoek en markt geeft veel kansen. Met elkaar organiseren dat bijvoorbeeld duurzaam en innovatief ondernemen zich verder kan ontwikkelen. Een hele mooie uitdaging!" aldus Harmen Harmsma.