De Ark wordt woonlocatie voor senioren

Woonservice IJsselland sluit intentieovereenkomsten met gemeente en Vereniging Groepswonen Doesburg

Een nieuwe woonvorm voor senioren komt op de locatie van de basisschool De Ark aan de Kraakselaan. Dat is het doel dat gemeente en Stichting Woonservice IJsselland met elkaar willen bereiken. `Dit past goed bij de ontwikkelingen in de samenleving. Daarom ondersteunen we dit vanuit de gemeente', zegt wethouder Ellen Mulder. `De locatie is bijzonder geschikt voor huisvesting van de groeiende groep senioren in de stad. En omdat er behoefte is aan met name betaalbare woningen is Stichting Woonservice IJsselland gevraagd om hiervoor een plan te ontwikkelen'. Mogelijk kan de bouw starten in 2016.

Nieuwe woonvormen in opkomst

Er is samen met woonservice IJsselland gekeken naar de mogelijkheden voor woningbouw op deze locatie. Woonservice IJsselland is bereid op deze locatie een woongebouw van 20 tot 25 appartementen te ontwikkelen en te verhuren aan leden van de Vereniging Groepswonen Doesburg. Deze vereniging is opgericht met het doel dat de leden (bij fysieke ongemakken) elkaar helpen. Om deze vorm van hulp - dat zich laat omschrijven als `wederzijdse mantelzorg' - goed tot wasdom te laten komen, wordt een appartement ingericht als ontmoetingsruimte. Dit zou voor Groepswonen Doesburg het tweede woongebouw kunnen worden. In juli 2009 zijn leden van de vereniging gaan wonen in Het Ravelijn, een gebouw van woonservice IJsselland aan de Halve Maanweg.

Intentieovereenkomsten

De voorwaarden voor het ontwikkelen van de locatie zijn vastgelegd in een intentieovereenkomst. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 januari ingestemd met de inhoud van de overeenkomst en heeft daarmee impliciet de ontwikkelingskaders vastgesteld.

Op 3 maart ondertekent de directeur van Stichting Woonservice IJsselland, Henri Esselink samen met wethouder Ellen Mulder de intentieovereenkomst. Het bestuur van de Vereniging Groepswonen Ouderen is hierbij ook aanwezig.

Wim Derksen, voorzitter van de Vereniging Groepswonen Doesburg ondertekent aansluitend samen met de Woonservice IJsselland een intentieovereenkomst, waarin staat dat beide partijen zich zullen inspannen om Groepswonen op deze locatie mogelijk te maken.

Start realisatie

Wanneer de herontwikkeling van de locatie, financieel haalbaar blijkt, wordt er met de corporatie een realisatieovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt over de omgevingsvergunning en verkoop van bouwgrond. Het streven is om nog voor het einde van het jaar deze tweede overeenkomst te sluiten, waarna in 2016 kan worden gestart met de bouw. Het schoolgebouw zal in april worden gesloopt.