Aspirant-officieren op winnende World Press foto's

Een duo cadetten van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en een adelborst van het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder schitteren op een prijswinnende fotoserie van de Italiaanse fotograaf Paolo Verzone. De fotograaf won er een toonaangevende World Press Photo-prijs mee.

Verzone werd met zijn serie 'Cadets' derde in de categorie portretten. De Italiaan bezocht de meest toonaangevende militaire scholen in Europa. Hij fotografeerde onder meer op de Sandhurst Royal Military Academy in Groot-Brittannie en op `s werelds oudste militaire opleidingsinstituut in Oostenrijk; de Theresianische Milita*rakademie, opgericht in 1751. De Italiaan legde er de aspirant-officieren vast. 10 van deze in een boek gebundelde foto's zijn geselecteerd voor de fotoprijs.

Perfecte modellen

Paolo Verzone kon de portretten maken met minder belichting dan verwacht. "Militairen zijn perfecte fotomodellen, ze blijven zonder klagen 10 seconden compleet stil staan, zonder zelfs maar te knipperen," aldus de fotograaf.