Lees verder


Grof huishoudelijk afval dat niet in de container past kunt u naar de Milieustraat brengen of laten ophalen door Omrin. Omrin haalt 6 keer per jaar, maximaal 1m3 gratis op. Bij meer dan 1m3 afval betaalt u EUR25,00 per m3.

Aanmelden grof huishoudelijk afval

U kunt grof huishoudelijk afval aanmelden bij Omrin via de website of via telefoonnummer 0900 21 00 215. Geef hierbij een duidelijke omschrijving van de spullen die u aan de weg zet. Omrin haalt vervolgens het afval op door de door Omrin vastgestelde datum. De wagens van Omrin rijden een keer
per maand een ronde door de hele gemeente om het aangemelde grof huishoudelijk afval op te halen. Op de afvalkalender kunt u nagaan op welke data Omrin in uw straat grof huishoudelijk afval kan komen ophalen.

Aanbieden van grof huishoudelijk afval

Zet het grof huishoudelijk afval op de afgesproken inzameldag zoveel mogelijk gebundeld aan de openbare weg voor uw woning. Zorg er voor dat het makkelijk op te pakken is door de chauffeur van de vrachtauto. U blijft zelf verantwoordelijk voor het aangeboden afval dat bij de weg staat. Zorg er
dus voor dat niemand anders afval bij uw aangeboden afval plaatst. Dit kan er namelijk voor zorgen dat u meer dan 1m3 aanbiedt en hiervoor moet betalen.