SMS-service voor Spijkenisserbrug


12 februari 2015, 09:12
Er komt een sms-service voor weggebruikers van de Spijkenisserbrug. Dat heeft Rijkswaterstaat woensdagavond laten weten. Verkeersdeelnemers moeten zo sneller op de hoogte worden gebracht als er weer een storing is.

De verkeersbrug over de Oude Maas ligt in de N492 tussen Hoogvliet en Spijkenisse. De brug wordt al langere tijd geteisterd door problemen. Afgelopen weken was het meerdere malen raak: zo wilde de brugklep niet meer naar beneden en recent nog was er een probleem met de slagbomen. Zowel het
wegverkeer als het scheepvaartverkeer had er hinder van. Ook vorig jaar zomer kampte de brug met allerlei mankementen.

Rijkswaterstaat en de gemeente Nissewaard, waar Spijkenisse onder valt, hebben woensdag samen met de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en de veiligheidsregio afspraken gemaakt over snellere en effectievere communicatie bij storingen van de brug. Onderdeel daarvan is de gratis
sms-service. Die is bedoeld voor bijvoorbeeld schooljeugd en bedrijven, die vaak gebruik maken van de brug. Verder wordt de berichtgeving op de route-informatieborden langs de weg verbeterd.

Rijkswaterstaat doet nog altijd onderzoek naar de oorzaak van de storingen. De sensoren van de brug worden al vervangen.
Foto: (c) beeldbank RWS