Geen extra drukte door start voorjaarsvakantie


12 februari 2015, 09:45
Vrijdag 13 februari start voor scholieren in het zuiden van het land de voorjaarsvakantie, daar ook wel carnavalsvakantie genoemd. De VID verwacht tijdens de avondspits geen extra verkeersdrukte. Meer drukte verwachten we volgende week als de regio's Noord en Midden vakantie gaan vieren. Dan
kan er richting de Duitse grens verkeersdrukte ontstaan. Traditiegetrouw is het dan ook op de A2 naar Maastricht vanaf Meerssen drukker, evenals op de wegen rond Breda (op de A16, de A27 en de A58).

De spits zal zowel deze als volgende week vrijdag wel eerder op gang komen dan gebruikelijk. De eerste files verwachten we om even voor 15.00 uur. Bij incidenten kan de ochtendspits over gaan in de avondspits waardoor de wegen vrijdag gedurende de dag niet filevrij zullen zijn.

Vorig jaar gingen de drie regio's meer verdeeld met voorjaarsvakantie. Op vrijdag 14 februari 2014 bleef de teller steken op 163 kilometer file. Dit bleek toen de drukste vrijdagavondspits tot dan toe. Vooral op de A12 richting de Duitse grens werd het geduld van de weggebruiker flink op de
proef gesteld.

Twee weken later - toen de regio Noord aan de beurt was - werd er op de snelwegen slechts 55 kilometer file geregistreerd. In beide gevallen speelde regen ook nog een kleine rol. Deze vrijdag lijkt het droog te blijven.

Mede door de vakantie zullen de spitsen de komende twee weken rustiger verlopen. Vanaf maandag 2 maart is voor alle regio's de vakantie weer voorbij.
Foto: (c) VID